Cea mai valoroasa reprezentanta a handbalului feminin romanesc din acest moment, Rulmentul Brasov, a castigat pe teren propriu, duminica seara, prima mansa din turul preliminar al Ligii Campionilor, invingand lejer gruparea portugheza Andebol Madeira
Cea mai valoroasa reprezentanta a handbalului feminin romanesc din acest moment, Rulmentul Brasov, a castigat pe teren propriu, duminica seara, prima mansa din turul preliminar al Ligii Campionilor, invingand lejer gruparea portugheza Andebol Madeira, cu scorul de 31 - 20 (12-9). Dornice sa acceada in faza grupelor, elevele antrenoarei Mariana Tarca au inceput ezitant, dar si-au revenit rapid si au dominat clar intalnirea, facand un pas urias spre turul urmator, diferenta din final fiind limitata de uriasele ocazii irosite de gazde. "Daca mai traiesc inca un meci de felul acesta cred ca ma lasa inima. Am inceput ezitant si am reusit destul de greu sa ne redresam. S-a ratat enorm de mult din situatii de om la om, ca sa nu mai punem la socoteala si ratarile de la sapte metri. Nu-mi venea sa cred ce se intampla. La pauza am discutat cu fetele si chiar le-am intrebat care din ele este capabila sa ordoneze putin jocul. Am inceput ceva mai bine si am reusit sa ne distantam", a declarat Mariana Tarca, in vreme ce tehnicianul portughez Felipe Calado a recunoscut ca, "doar un miracol ne mai poate califica in turul secund preliminar!". Conform statisticii oficiale, principalele marcatoare ale campioanei Romaniei au fost Avadanii, Vintila, Neagu si Spiridon (cate patru goluri). De mentionat faptul ca, la inceputul partidei, fanii echipei locale au afisat un banner urias pe care scria cu litere de-o schioapa: "Un oras intreg va e dator ca jucati in Liga Campionilor". Returul este programat sa se dispute pe 23 septembrie, la Funchal, de la ora 19, iar gruparea care va accede in faza superioara va lupta impotriva handbalistelor de la Ferencvaros TC Budapesta pentru un loc in grupele Ligii Campionilor.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.