De ce totdeauna unii raman sanatosi, iar altii sunt invinsi de boala? Colectia Practic a Editurii Humanitas ne propune ""autovindecarea si personalitatea - de ce unii raman sanatosi, iar altii sunt invinsi de boala"". AUTOVINDECARE. O so

De ce totdeauna unii raman sanatosi, iar altii sunt invinsi de boala?

Colectia Practic a Editurii Humanitas ne propune ""autovindecarea si personalitatea - de ce unii raman sanatosi, iar altii sunt invinsi de boala"".

AUTOVINDECARE. O somitate in domeniul psihologiei sanatatii, doctorul Howard Friedman sustine ca vindecarile ""miraculoase"" sunt de fapt procese de autovindecare. Exista tipuri de personalitate capabile sa reziste la imbolnaviri sau chiar sa opreasca evolutia unor maladii grave, cum sunt cancerul si bolile de inima. Si exista, la cealalta extrema, tipuri de personalitate predispuse la diferite boli.

BUN-SIMT. Vestea buna este ca putem invata sa ne dezvoltam o personalitate capabila de autovindecare, iar doctorul Friedman ne arata cum sa procedam, deoarece ideile noastre ""de bun-simt"", ba chiar indicatiile medicale traditionale nu sunt intotdeauna corecte. Intelepciunea corpului, stresul benefic, celulele ucigase, efectul placebo, vointa de a trai si vointa de a muri, creierul multiplu, psihoneuroimunologia sunt cateva dintre notiunile pe care le vom intalni in aceste pagini.
""Aceasta carte"" - spune autorul - ""are ca subiect relatia dintre personalitate si sanatate, asa cum este ea relevata de dovezile stiintifice recente. Iata cateva intrebari la care am incercat sa raspund: Cand este stresul nociv si cand nu este? Este posibil ca munca intensa sa fie mai degraba un mijloc impotriva bolilor de inima decat o cauza a lor? De ce meditatia si biofeedback-ul nu sunt solutii pentru toata lumea? De ce nu trebuie sa ne fie teama tuturor sa mancam oua? Exista intr-adevar un tip de personalitate predispusa la cancer? Care dintre tehnicile psihologice de abordare a cancerului poate prelungi viata? Ce putem face pentru a fi sanatosi fara a recurge la psihoterapie prelungita sau la o costisitoare aparatura medicala?""


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.