Primariile de sector au anuntat ieri ca serviciile sociale si o serie de alte activitati de stricta necesitate vor avea program normal de lucru pe durata sommetului Francofoniei. Autoritatile locale asteapta publicarea in Monitorul Oficial a actului
Primariile de sector au anuntat ieri ca serviciile sociale si o serie de alte activitati de stricta necesitate vor avea program normal de lucru pe durata sommetului Francofoniei. Autoritatile locale asteapta publicarea in Monitorul Oficial a actului normativ care reglementeaza lucrul in unitatile de stat pe perioada sommetului, declarandu-se prea putin afectate de traseul delegatiilor oficiale. Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1, sustine ca decizia Guvernului este, practic, inaplicabila, pentru ca exista o serie de servicii care nu pot fi inchise complet nici macar in acele zile. "Este vorba despre serviciile de casatorii, decese, taxe si impozite. Nu pot trimite oamenii acasa sa nu mai plateasca taxele locale sau sa nu se mai casatoreasca, cand ei s-au programat cu mult timp inainte pentru acest eveniment important din viata lor", apreciaza Chiliman.
La randul sau, primarul Sectorului 2, Neculai Ontanu, a afirmat ca sunt numeroase servicii de care cetatenii au dreptul sa beneficieze indiferent de situatia creata, astfel incat, in zilele de 26, 27 si 28 septembrie vor avea program normal de lucru mai multe directii: Directia de Protectie Sociala - pentru orice interventii la domiciliu, Directia pentru Protectia Drepturilor Copilului, care ingrijeste in permanenta peste 1000 de copii in centre, Directia Venituri Buget Local, care functioneaza in program on-line, Directia de evidenta a persoanelor - serviciile de nasteri, decese si casatorii. In plus, Centrul de Relatii cu Publicul ofera posibilitatea locuitorilor sa-si rezolve orice problema legata de activitatea Primariei Sectorului 2. De asemenea, si in Sectorul 4, functionarii publici din cadrul birourilor de relatii cu publicul vor lucra in regim de urgenta. "Se va lucra asa cum se obisnuieste si in alte cazuri similare, de sarbatori, spre exemplu. Se va asigura permanenta in serviciile de relatii cu publicul, dar si la Politia comunitara, care isi va repartiza personalul in functie de necesitati", a precizat primarul Adrian Inimaroiu. Primaria Sectorului 6 urmeaza sa ia o decizie in acest sens in cursul acestei zile, in urma unei sedinte operative a primarului Cristian Poteras cu toti sefii autoritatilor locale. Punctul de vedere al administratiei este, insa, asemanator - si anume ca nu se poate inchide toata primaria pe perioada sommetului Francofoniei.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.