Un militar in termen de la o unitate din orasul aradean Liupova a fost impuscat mortal, duminica seara, de un coleg. Purtatorul de cuvant al UM 01191 Lipova, mr. Gheorghe Bucurean, a declarat ca Florin Musteata, de 21 de ani, din Timisoara, a fost im
Un militar in termen de la o unitate din orasul aradean Liupova a fost impuscat mortal, duminica seara, de un coleg. Purtatorul de cuvant al UM 01191 Lipova, mr. Gheorghe Bucurean, a declarat ca Florin Musteata, de 21 de ani, din Timisoara, a fost impuscat de un coleg care se afla in postul de santinela si care ar fi manevrat nejustificat armamentul din dotare. "Echipa medicala de interventie a unitatii, sosita imediat la fata locului, a incercat sa-i acorde primul ajutor, dar nu a reusit sa-l salveze si a constatat decesul tanarului", a declarat Bucurean. "Nu putem sa spunem in acest moment daca a fost sau nu vorba de un accident", a mai precizat mr. Gheorghe Bucurean.
A tras de frica
La randul sau, prim-procurorul adjunct al Parchetului Militar Timisoara, Radu Ilina, a declarat ca militarul a fost impuscat de la o distanta de aproximativ sase metri si ca cel care a tras sustine ca s-a speriat, intrucat nu se astepta ca in zona sa de raspundere sa fie alti oameni. "El invoca stresul si spune ca s-a speriat cand s-a apropiat o persoana, pentru ca nu se astepta sa fie oameni in acel perimetru. Relateaza ca a dus arma din pozitia umar la sold, a introdus glont pe teava si a tras. Spune ca era foarte speriat", a declarat procurorul Radu Ilina. Conform acestuia, glontul l-a nimerit pe militarul Florin Musteata in nara stanga si a iesit prin zona posterioara a craniului.
O comisie formata din comanda unitatii militare si procurori ai Parchetului Miltar Timisoara au declansat o ancheta pentru a stabili cu exactitate imprejurarile in care a avut loc incidentul. Florin Musteata fusese incorporat in octombrie 2005 si mai avea doar o luna pana la eliberare. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.