Partidul Social-Democrat (SPD) din Germania se situeaza mult inaintea Uniunii Crestin Democrate (CDU), formatiunea politica a cancelarului Angela Merkel, dupa alegerile regionale desfasurate duminica la Berlin si in landul Mecklemburg-Pomerania occid
Partidul Social-Democrat (SPD) din Germania se situeaza mult inaintea Uniunii Crestin Democrate (CDU), formatiunea politica a cancelarului Angela Merkel, dupa alegerile regionale desfasurate duminica la Berlin si in landul Mecklemburg-Pomerania occidentala. La Berlin, SPD si-a adjudecat 30,8 la suta din sufragiile exprimate iar CDU, doar 21,3% acesta fiind cel mai prost rezultat electoral post-belic al crestin-democratilor, la Berlin. In landul Mecklemburg-Pomerania occidentala, pentru SPD au optat 30,2 la suta din votanti, acesta pastrandu-si prima pozitie, desi a pierdut aproximativ 10 procente fata de nivelul atins in precedentele alegeri. CDU dispune acum de 28,8% din sufragii, in cadere fata de nivelul anterior. Partidul National Democrat (NPD), de orientare neonazista, a obtinut, conform rezultatelor preliminare 7,3% din voturi. Daca rezultatele se confirma, NPD, care militeaza pentru inchiderea granitelor fata de imigranti, intra in Parlamentul regional "Meck-Pom", din fosta RDG. Mecklenburg-Pomerania de Vest ar deveni, astfel, cel de-al treilea land din estul Germaniei care va avea reprezentanti ai fortelor de extrema dreapta in legislativ. (I.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.