PC nu va vota proiectul de infiintare a Agentiei Nationale pentru Integritate ""in forma Macovei"", dupa cum a afirmat ieri liderul partidului, Dan Voiculescu. Conservatorii vor sustine propriul proiect privind verificarea averilor obtinute ilici
PC nu va vota proiectul de infiintare a Agentiei Nationale pentru Integritate ""in forma Macovei"", dupa cum a afirmat ieri liderul partidului, Dan Voiculescu.

Conservatorii vor sustine propriul proiect privind verificarea averilor obtinute ilicit sau, asa cum s-a propus la Guvern in urma cu cateva luni, o varianta in care cele doua proiecte sa fie comasate. ""Initiativa noastra este mult mai ferma, noi vorbim de controlul averilor demnitarilor si ale rudelor lor de pana la gradul trei, noi sustinem ca averile trebuie confiscate si directionate catre pensionari"", a declarat Voiculescu. In ceea ce priveste modificarea legii ""Ticu"", conservatorii vor ca in cazul in care va fi eliminata sintagma ""politie politica"", aceasta sa fie inlocuita cu niste criterii cum ar fi: existenta unui angajament semnat cu Securitatea, existenta unei victime a actiunii celui care a colaborat si remunerarea lui pentru actiunea respectiva. PC este de acord doar cu publicarea numelor fostilor ofiteri de Securitate de la Directiile intai si sase, cele care
s-au ocupat cu represiunea in perioada comunista. Dan Voiculescu a mai precizat ca membrii Colegiului CNSAS ar trebui sa fie alesi dintre victimele politiei politice, fiind pusi sa ""judece"" in acest fel oameni feriti ""de ingerintele politice"". (Dana Piciu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.