Pentagonul pregateste un plan de atacare a Iranului, urmarind sa intarzie cu doi sau trei ani programul nuclear al regimului conservator de la Teheran, relateaza revista Time, citand o sursa politica de la Washington. Potrivit publicatiei, strategii
Pentagonul pregateste un plan de atacare a Iranului, urmarind sa intarzie cu doi sau trei ani programul nuclear al regimului conservator de la Teheran, relateaza revista Time, citand o sursa politica de la Washington. Potrivit publicatiei, strategii americani nu au in vedere o interventie terestra impotriva Iranului, ci raiduri aeriene asupa a 18 pana la 30 de instalatii care au legatura cu programul nuclear al Teheranului, despre care puterile occidentale sustin ca ar urmari fabricarea armei atomice. In total sunt vizate aproximativ 1500 de tinte din intreaga tara, unele disimulate in cadrul unor complexe industriale civile, altele construite in locatii subterane, relateaza Time. In cazul unei interventii militare, vor fi utilizate toate tipurile de avioane de vanatoare - aparate invizibile pe radar, avioane F-15, F-16 si F-18. Atacurile vor fi supravegheate si coordonate cu sprijinul satelitilor de spionaj si a avioanelor fara pilot. Este prevazuta si utilizarea unor submarine si nave de razboi, capabile sa lanseze rachete de croaziera.
Presedintele iranian, Mahmoud Ahmadinejad, i-a condamnat pe "tiranii lumii", in special "imperialismul" SUA, in cadrul intalnirii avute, duminica, la Caracas, cu omologul sau venezuelean, Hugo Chavez, alt "prieten bun" al americanilor. Dupa ce a primit ordinul Eliberatorului Simon Bolivar, cea mai inalta distinctie a Venezuelei, Ahmadinejad a afirmat ca "viitorul apartine popoarelor libere, decise si juste" si ca "tiranii vor fi condusi spre infrangere" "Hugo (Chavez) este fratele meu. Este campionul luptei impotriva imperialismului", a declamat Ahmadinejad. Ieri, presedintele iranian s-a deplasat la New York, pentru a participa la Adunarea generala a ONU. (I.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.