Autostrada Bucuresti-Pitesti a rapit luni noapte alte vieti. Opt oameni au murit si alti 13 au fost grav raniti in carnajul ce a avut loc la kilometrul 91. Un transporter de opt locuri, plin cu rromi turci, tras pe partea dreapta a drumului a f
Autostrada Bucuresti-Pitesti a rapit luni noapte alte vieti. Opt oameni au murit si alti 13 au fost grav raniti in carnajul ce a avut loc la kilometrul 91.


Un transporter de opt locuri, plin cu rromi turci, tras pe partea dreapta a drumului a fost spulberat de un TIR. O Dacie a acrosat mastodontul, iar soferul acestuia, in incercarea de a evita impactul a tras de volan si a intrat in balans. TIR-ul a patruns pe banda de refugiu, unde se afla oprit pentru o defectiune tehnica furgonul. Impactul a fost violent, pasagerii din camioneta fiind pur si simplu spulberati si proiectati in tufisuri iar mastodontul s-a prabusit pe sosea blocand toate cele patru benzi. Desi furgonul nu are decat 8 locuri, 14 persoane, printre care si trei copii, toti rromi turci, se inghesuisera sa vina in Arges. Voiau sa vanda perdele in satele din judet. In apropiere de intrarea in Pitesti insa, furgonul are o defectiune. Soferul opreste, dar face o greseala fatala. Nu isi aprinde nici macar avariile. Isi suna un prieten de la Pitesti care urma sa-l ajute sa-si rezolve problema. Acesta pleaca imediat insotit de doi amici printre care si un mecanic intr-o Dacia, fara sa stie ca nu se vor mai intoarce niciodata. Cei trei sunt chiar cei care au provocat cumplitul accident.
Soferul TIR-ului in stare de soc a scapat fara nici o zgirietura si este singurul care mai poate spune cum il cheama. Mastodontul, proprietatea firmei SC Flex Trans din Bucuresti mergea spre Pitesti, incarcat cu tone de bauturi racoritoare.
LA MORGA. Ieri-dimineata zeci de rude s-au strans in fata Institutului de Medicina legala din Pitesti. Multi au aflat de tragedia de la ""kilometrul mortii"" de la televizor. Au venit sa-si ridice mortii, dar nu stiu nici macar datele de nastere ale acestora si nici nu vor sa intre in morga sa-i recunoasca. Cadavrele sunt identificate cu greu de politisti: pitesteanul Ilie Chineata, soferul Daciei, si pasagerii Sali Memet si Constantin Ciotea, soferul furgonului, Petre Dinca si pasagerii Mustafa Amet, Ismail Mustafa si Kemal Shaban si un alt barbat care a ramas deocamdata necunoscut. Multi dintre rromii turci au refuzat autopsia spunand ca religia nu le permite sa taie mortii, insa acest lucru nu este posibil fiind vorba de moarte violenta. Accidentul teribil de pe 18 septembrie este cel mai grav din ultimii 20 de ani petrecut pe Autostrada Pitesti-Bucuresti.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.