Tratamentele cu Botox, utilizate pentru eliminarea ridurilor pielii, pot crea dependenta, este concluzia unui studiu care va fi prezentat la o conferinta a British Association of Aesthetic Plastic Surgeons, informeaza BBC News Online.
Studiul a
Tratamentele cu Botox, utilizate pentru eliminarea ridurilor pielii, pot crea dependenta, este concluzia unui studiu care va fi prezentat la o conferinta a British Association of Aesthetic Plastic Surgeons, informeaza BBC News Online.
Studiul a fost condus de profesorul in psihologie Carter Singh, de la Derbyshire Royal Infirmary, si chirurgul estetician Martin Kelly, de la London Plastic Surgery Associates.
Acestia au colectat date de la 81 de clinici, si au comparat modul de gandire al utilizatorilor de Botox cu cel al persoanelor care utilizau alte metode de "intinerire", mai putin invazive.
Injectiile cu botox provoaca o paralizie a muschilor fetei, eliminand ridurile. Efectele acestui tratament dureaza intre patru si sase luni. Acest tip de tratament de intinerire este foarte popular printre celebritati. Studiul a scos la iveala faptul ca 40% dintre cei care utilizeaza Botox au manifestat o dorinta compulsiva de a repeta acest tip de tratament. Aproape 50% dintre participantii la studiu au manifestat furie fata de persoanele care critica tratamentele cu Botox. In plus, peste 50% dintre persoanele care urmeaza tratamente cu Botox au indicat ca "se simt" mai tinere, in loc sa indice ca "arata" mai tinere.
"Botox are un bun profil de siguranta, dar poate crea dependenta", a indicat Singh. "Botox modifica aspectul fizic al pielii sau al tenului unei persoane si duce la imbunatatirea imaginii corpului. Acest fapt mareste starea psihologica de bine", a adaugat acesta.
Botoxul sau toxina botulinica este o forma foarte diluata a bacteriei Clostridium botulinum, care poate produce intoxicatii alimentare letale. Toxina botulinica impiedica descarcarea de acetilcolina de la nivelul terminatiilor nervoase catre muschi, blocand astfel comanda anormala de la creier. Acetilcolina este un neurotransmitator care trimite un mesaj la muschi, comandandu-i sa se contracte sau sa se relaxeze. Daca fluxul de acetilcolina se blocheaza sau se reduce semnificativ, muschiul nu se mai poate contracta sau relaxa. Astfel ridurile se atenueaza si chiar dispar. Femeile care sunt insarcinate si cele care alapteaza, precum si persoanele cu boli neurologice nu au voie sa utilizeze tratamente cu Botox. (D.V.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.