Procurorii Parchetului instantei supreme au trimis in judecata membrii unei retele criminale, cunoscuta sub numele de gruparea "Sportivilor", din care face parte si fostul sef al galeriei echipei Steaua, Gheorghe Mustata (foto). Membrii retelei, care
Procurorii Parchetului instantei supreme au trimis in judecata membrii unei retele criminale, cunoscuta sub numele de gruparea "Sportivilor", din care face parte si fostul sef al galeriei echipei Steaua, Gheorghe Mustata (foto). Membrii retelei, care vor fi judecati de magistratii Tribunalului Bucuresti, sunt acuzati ca au initiat o "brigada" de control a Capitalei, 44 de persoane, printre care doi functionari ai statului, urmand sa raspunda in fata magistratilor. Astfel, anchetatorii au dispus trimiterea in judecata a 44 de inculpati, 23 dintre acestia fiind in stare de arest preventiv.
Crima organizata
Ancheta in acest caz a fost declansata ca urmare a unor informatii potrivit carora pe raza Capitalei a fost initiata o grupare infractionala care actiona in mod coordonat in scopul comiterii de infractiuni grave specifice criminalitatii organizate: santaje sub forma taxelor de protectie, tentative de omor, talharii, vatamari corporale "la comanda", recuperarea de datorii reale sau pretinse, ultraj contra bunelor moravuri si tulburarea linistii publice, violare de domiciliu. Potrivit Ministerului Public, gruparea a fost initiata de persoane care s-au aflat in anturajul gruparii conduse de fratii Camataru. Procurorii DIICOT au stabilit ca membrii gruparii au fost implicati in mai multe incidente violente, facand uz si de armament, victime fiind fie rivali ai acestora - membri ai lumii interlope bucurestene care nu au acceptat intelegerile cu privire la impartirea zonelor de influenta, fie alte persoane care desfasurau activitati ce se intersectau, sub o forma sau alta, cu sfera lor de interese.
"Brigada" pentru Capitala
Grupul era structurat pe sistem piramidal, principalii exponenti fiind Ion Anghel - zis Coco Anghel, Radu Cristian Rosca si Robert Nica. Initierea gruparii a avut loc in baza unei intelegeri intervenite intre Rosca si Nica, in urma careia s-a hotarat constituirea unei "brigazi care sa controleze Capitala". Anterior intelegerii, fiecare dintre inculpati avea in subordine mai multe persoane cu preocupari pe linie infractionala si, constatand ca interesele lor converg, au hotarat sa actioneze impreuna. Pe parcursul urmaririi penale, anchetatorii au identificat mai multe persoane care au aderat sau sprijinit grupul infractional, fie facandu-l sa-si consolideze pozitia deja castigata pe plan infractional, fie facilitandu-i obtinerea de noi beneficii materiale injuste.
Functionari publici in boxa acuzatilor
De asemenea, procurorii DIICOT au constatat faptul ca Simona Ciulavu, functionar in cadrul unei structuri guvernamentale, si Madalina Cucos, functionar in cadrul Administratiei Publice Locale, au apelat, in schimbul unor sume de bani, la sprijinul structurilor de crima organizata in vederea solutionarii unor litigii de natura civila, dar si pentru ca membrii gruparii sa le asigure protectia. Procurorii au stabilit ca acest clan al sportivilor a actionat in conditii de violenta extrema si a sfidat orice regula de comportament social, savarsind fapte in locuri si imprejurari de natura a determina o puternica stare de insecuritate sociala.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.