Circulatia auto va fi interzisa, in Bucuresti, pe tot parcursul Sommetului Francofoniei, de la hotelul Sofitel - unde vor fi cazati invitatii - pana la Parlament, potrivit unei hotarari aprobate, ieri, de Consiliul General al Municipiului Bucuresti.
Circulatia auto va fi interzisa, in Bucuresti, pe tot parcursul Sommetului Francofoniei, de la hotelul Sofitel - unde vor fi cazati invitatii - pana la Parlament, potrivit unei hotarari aprobate, ieri, de Consiliul General al Municipiului Bucuresti. Consilierul PSD Doru Giugula a propus inlocuirea, in proiectul de hotarare, a cuvantului "interzicere" cu " limitare", argumentand ca "nici Ceausescu nu ne interzicea sa circulam atunci cand primea invitati din strainatate", dar amendamentul a fost respins. Consilierii au aprobat instituirea urmatoarelor masuri temporare de circulatie, in data de 23 septembrie, intre orele 10.00-18.00 si in perioada 27-29 septembrie: realizarea unui culoar unic de deplasare a coloanelor oficiale pe parcursul DN1 - Sos. Bucuresti - Ploiesti; interzicerea circulatiei rutiere pe traseul Sos. Kiseleff - Calea Victoriei - Bd. Natiunilor Unite; interzicerea traficului rutier in zona Palatului Parlamentului, in zona delimitata de Str. Izvor - P-ta Arsenalului - Calea 13 Septembrie - Bd. Libertatii - Bd. Unirii, pana la intersectia cu Bd. I.C. Bratianu. De asemenea, in data de 28 septembrie, intre orele 16.00-23.30, a fost interzisa circulatia auto pe Bd. Regina Elisabeta - Bd. Eroilor Sanitari - Bd. Gh. Marinescu - Sos. Cotroceni - Bd. Geniului - Sos. Pandurilor, pana la intersectia cu Str. D. Bagdasar.
Documentul aprobat ieri mai prevede amenajarea, in Piata Constitutiei, a unei parcari pentru autovehiculele din componenta delegatiilor oficiale, in perioada 23-29 septembrie. Conform hotararii, Administratia Strazilor are sarcina de a ridica vehiculele stationate neregulamentar pe traseele de deplasare a coloanelor oficiale si de a le transporta in zone din apropiere, aflate in afara acestor trasee.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.