Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a blocat conturile a peste 5100 de firme cu datorii la Casa Nationala de Ajutor de Sanatate, pentru recuperarea unor restante totale in valoare de 17,61 milioane de lei noi. "Desi AVAS i-a so
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) a blocat conturile a peste 5100 de firme cu datorii la Casa Nationala de Ajutor de Sanatate, pentru recuperarea unor restante totale in valoare de 17,61 milioane de lei noi. "Desi AVAS i-a somat pe debitori, inclusiv prin afisarea lor pe site-ul Autoritatii, acestia au aratat dezinteres fata de plata obligatiilor restante. Unica solutie a ramas blocarea conturilor bancare ale datornicilor", se arata intr-un comunicat al institutiei. Printre cei 5112 debitori se numara firmele Mobilux International Moinesti, cu datorii de peste 1750 lei, Sinteza Oradea - aproape 1700 lei, Romanian Cable System (RCS) - peste 1800 de lei, Flamingo International - peste 1460 lei, Europharm Brasov - peste 1300 lei si RADEF Romaniafilm - datorii de aproape 1500 lei.
La sfarsitul lunii mai, AVAS a publicat, pe pagina sa de Internet lista cu cele 50.000 de companii cu datorii la Sanatate in valoare de peste 75 de milioane de lei. In lista se aflau adunate la gramada companii cu restante de zeci de miliarde de lei vechi si societati care datoreaza sume modice. De altfel, cea mai mica datorie era de un leu nou. Potrivit institu-tiei, din celebra lista conturile datornicilor vor fi blocate la "pachet" pentru 5000 de societati in ordinea valorii datoriilor. (A.G.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.