Variatiile mari de temperatura dintre noapte si zi, specifice sezonului de toamna, favorizeaza scaderea imunitatii, ceea ce conduce la aparitia virozelor respiratorii. Dr. Doina Mihaila, medic primar medicina de familie in cadrul Centrului de D
Variatiile mari de temperatura dintre noapte si zi, specifice sezonului de toamna, favorizeaza scaderea imunitatii, ceea ce conduce la aparitia virozelor respiratorii.


Dr. Doina Mihaila, medic primar medicina de familie in cadrul Centrului de Diagnostic si Tratament Dorobanti, recomanda ca in aceasta perioada propice pentru aparitia virozelor respiratorii sa ne spalam pe maini cat mai frecvent si sa evitam locurile aglomerate. Virozele se transmit in general prin aer, iar riscurile de contaminare cresc in mijloacele de transport in comun si in spatiile inchise. De aceea, este bine sa fim atenti la cei care tusesc langa noi. Pentru intarirea sistemului imunitar, medicii ne sfatuiesc sa consumam fructe si legume proaspete.
GRIPA. La randul sau, prof. dr. Adrian Streinu Cercel, directorul Institutului de Boli Infectioase ""M. Bals"", ne asigura ca sezonul gripei va debuta de-abia peste doua luni: ""Primele cazuri de gripa din acest an vor aparea prin noiembrie-decembrie, o data cu instalarea sezonului rece. Ne asteptam ca virusurile de anul trecut sa fie asemanatoare cu cele de anul acesta"". Ministerul Sanatatii (MS) a anuntat achizitionarea a aproximativ doua milioane de doze de vaccin antigripal, destinate campaniei gratuite de vaccinare a populatiei la risc. Potrivit MS, campania de vaccinare impotriva gripei va demara peste o luna.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.