National Institute for Health and Clinical Excellence (NICE), din Marea Britanie, a aprobat recent o noua indicatie pentru un medicament produs de Roche, destinat tratamentului cancerului de san, in stadiu incipient. Acest medicament este folos
National Institute for Health and Clinical Excellence (NICE), din Marea Britanie, a aprobat recent o noua indicatie pentru un medicament produs de Roche, destinat tratamentului cancerului de san, in stadiu incipient.


Acest medicament este folosit deja cu succes pentru tratamentul cancerului de san metastazat. Noua inregistrare a acestui medicament se adreseaza femeilor cu cancer de san HER 2 pozitiv, in faza incipienta, cu exceptia persoanelor in cazul carora exista suspiciuni de probleme cardiace. Tratamentul cu noul medicament este recomandat, tintit, numai pacientelor ce prezinta receptori HER 2 pozitivi, indicand o forma agresiva de evolutie a cancerului.
TESTARE GRATUITA. Orice pacienta cu cancer de san, operat, poate solicita clinicii in care a avut loc interventia chirurgicala blocul la parafina ce contine mostra de tesut prelevat, cu care sa se prezinte in unul din centrele de testare din: Institutul ""Victor Babes"" din Bucuresti, Institutul Oncologic ""Ion Chiricuta"", Spitalul Judetean Cluj si Catedra de Morfopatologie a Universitatii de Medicina si Farmacie Cluj-Napoca, Spitalul Judetean Iasi, Policlinica de Diagnostic Rapid Brasov, Catedra de Morfopatologie a Universitatii de Medicina si Farmacie Tg. Mures, Spitalul Municipal Harghita, Spitalul Municipal si Spitalul Judetean Timisoara, Spitalul Judetean Craiova. Testarea este gratuita, iar rezultatele sunt disponibile in maximum doua saptamani. Rezultatele sunt prezentate medicului oncolog, singurul in masura sa decida oportunitatea tratamentului cu noul medicament.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.