Desi comunitatea medicilor oncologi a avertizat asupra consecintelor, Ministerul Sanatatii Publice (MSP) nu renunta la asimiliarea in Medicina interna a specialitatii Oncologie medicala.

""Noul Nomenclator de specialitati medicale, cuprins in Ordinul 1044/2006, prevede doar asimilarea unor specialitati medicale nerecunoscute mutual pe teritoriul Uniunii Europene. Incepand cu sesiunea de Rezidentiat 2006, specialitatile Medicina interna, Neurologie, Ortopedie si traumatologie, Pediatrie, Recuperare, medicina fizica si balneologie si specialitatea Sanatate publica si management asimileaza alte specialitati medicale. Astfel, specialitatea Medicina interna asimileaza specialitatile Expertiza medicala a capacitatii de munca, Genetica medicala si Oncologie medicala.""
In acelasi comunicat, MSP sustine ca va pastra Programul de oncologie si reteaua de asistenta medicala in tratarea bolnavilor cu afectiuni oncologice. ""Nu numai ca nu vom desfiinta aceste programe, dar vom continua sa le suplimentam fondurile si anul viitor, asa cum s-a intamplat si in acest an. Pentru programul gestionat de MSP si care este foarte important, pentru ca asigura preventia si depistarea in faze incipiente a bolii, anul viitor vom suplimenta fondurile de 10 ori, de la aproximativ 2.500 mii lei RON la 22.000 mii lei RON"", a declarat ministrul Sanatatii.