"Pacat! Am ratat un tren pe care nu stim daca-l vom mai prinde vreodata", spuneau dezamagiti in cor poloistii romani dupa ce au pierdut finala mica a Euro 2006, fiind invinsi fara drept de apel de multipla campioana mondiala Spania, cu scorul de 10-4
"Pacat! Am ratat un tren pe care nu stim daca-l vom mai prinde vreodata", spuneau dezamagiti in cor poloistii romani dupa ce au pierdut finala mica a Euro 2006, fiind invinsi fara drept de apel de multipla campioana mondiala Spania, cu scorul de 10-4 (2-1, 2-2, 3-0, 3-1). Dornici sa cucereasca prima medalie din istoria poloului romanesc, "tricolorii" pregatiti de Vlad Hagiu au inceput in forta intalnirea cu ibericii, dar Alexandru Matei-Guiman a ratat o lovitura de penalitate, trimitand balonul in bara. A urmat un joc echilibrat, in care George Georgescu si Edward Andrei Dina au trimis trei trasoare in poarta adversa, iar fundasul Kalman Kadar, desi are fractura de piramida nazala, a reusit sa-l blocheze pe cel mai valoros centru al lumii, Ivan Perez. Cu doar cateva minute inainte de finalul reprizei secunde, scorul era egal, 3-3, si asistenta spera la o finala tensionata. Din pacate, la acest scor, "tricolorii" rateaza un contraatac furtunos, tanarul de doar 18 ani, Tibi Negrean, nereusind sa-l invinga pe portarul spaniol din doar 3 metri. A fost, poate, ultima faza in care elevii lui Hagiu au mai reusit sa puna in dificultate reduta adversa, din acel moment, fostii campioni mondiali preluand fraiele partidei pana la final. De altfel, in ultimele doua reprize, in vreme ce ibericii se indreptau vertiginos spre medalii, poloistii romani se intreceau in gafe, acuzand din plin o oboseala acumulata in cele opt partide disputate la acest turneu final. Totusi, desi au fost practic scufundati de puternica nationala a Spaniei in ultimul meci de la Euro 2006, poloistii romani se pot mandri cu obtinerea celui mai valoros rezultat al sporturilor de echipa din Romania in ultimul deceniu, egaland performanta obtinuta in 1993, la Sheffield, cand, culmea ironiei, Vlad Hagiu&Co. ratau medaliile de bronz in fata aceleiasi reprezentative iberice.
Uimire printre "granzi"
La finalul intalnirii, in ciuda esecului care a adus tristete in tabara noastra, poloistii "tricolori" erau felicitati pentru rezultatul obtinut de mai toti participantii, care nu si-au ascuns admiratia pentru miracolul romanesc. "Cum? Aveti doar cinci bazine in toata tara! Si numai 350 de sportivi! Pai asta inseamna ca aveti un numar de sportivi mai mic decat cel al bazinelor din Grecia, Spania, Italia etc.", spunea uimit la final antrenorul echipei Greciei, Sandro Campagna. Nici italianului Calcaterra nu-i venea sa creada, iar antrenorul croat Rudici si-a facut cruce atunci cand a aflat ca poloul romanesc are un singur campionat, format din sapte echipe. "Si nu aveti ligi inferioare. Pai sunt tari in care se joaca polo pana si in sate!", a spus Rudici plin de uimire. Revenind la Euro 2006, sa mai mentionam ca, la capatul unei finale de infarct, in care au fost dictate nu mai putin de 39 de eliminari, Serbia a invins Ungaria, cu 9-8, si si-a pastrat titlul european, in vreme ce pentru locurile 5-6, Italia a dispus de Grecia.
Tiberiu RIST
Belgrad, 11 septembrie


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.