Stransi cu usa de apropiata convocare a Biroului Permanent al PPE in cadrul caruia, pe 18 septembrie, popularii europeni vor decide daca PD va deveni membru cu drepturi depline al acestei familii, democratii lui Boc vor sa mai incerce o data sa se al
Stransi cu usa de apropiata convocare a Biroului Permanent al PPE in cadrul caruia, pe 18 septembrie, popularii europeni vor decide daca PD va deveni membru cu drepturi depline al acestei familii, democratii lui Boc vor sa mai incerce o data sa se alieze cu PNTCD. Tentative de acelasi gen au esuat in trecut, deoarece PD nu concepea decat o aliere prin fuziune, fapt care ar fi dus la disparitia unui partid istoric. Avand in vedere ca punctul de vedere al taranistilor privitor la o eventuala primire a PD ca membru plin in PPE este respectat de oficialii europeni, Emil Boc s-a gandit la strategia imbunarii crestin-democratilor. El a anuntat ieri ca democratii au mandatat o echipa, condusa de vicepresedintele Sorin Frunzaverde, sa aiba discutii politice cu PNTCD, pentru ca apoi dialogul sa se faca la nivelul presedintilor de partid. De fapt, in cursul zilei de sambata, in sedinta Consiliului National de Coordonare al PNTCD, Frunzaverde i-a ademenit pe taranisti cu propunerea unei participari pe liste comune la viitoarele alegeri parlamentare si la alegerile pentru Parlamentul European. Propunerea a ramas insa doar la nivel declarativ, nefiind inca purtate negocieri in aceasta directie. Surse din conducerea taranistilor ne-au declarat insa ca liderii PNTCD sunt extrem de suspiciosi vizavi de bunele intentii ale democratilor. "Este posibil sa ne duca cu zaharelul pentru a le pune o vorba buna la PPE. Vom pune insa conditia ca pana pe 18 septembrie sa fie elaborat un protocol de colaborare, semnat de ambele parti, care sa fie dat publicitatii. Altfel, vom cere amanarea transarii problemei PD in cadrul PPE", ne-au declarat sursele citate.
Mentionam ca inca in urma cu un an liderii populari europeni au indemnat PD sa colaboreze pe plan intern cu celelalte doua formatiuni membre PPE, PNTCD, respectiv UDMR. De asemenea, recent, liderul taranistilor, Gheorghe Ciuhandu a marturisit ca presedintele Basescu l-a sunat in luna martie si i-a cerut ca partidul sau sa raspunda pozitiv la o colaborare cu PD. Apelul lansat de seful statului, care a pozat atunci in mediator de aliante politice, a ramas insa fara nici un efect palpabil.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.