Autoritatile britanice i-au transformat pe muncitorii romani in tapi ispasitori pentru deficientetele sistemului de gestionare a fluxului de imigranti. O spune chiar secretarul general al Congresului sindicatelor britanice (TUC), Brendan Barber,
Autoritatile britanice i-au transformat pe muncitorii romani in tapi ispasitori pentru deficientetele sistemului de gestionare a fluxului de imigranti.

O spune chiar secretarul general al Congresului sindicatelor britanice (TUC), Brendan Barber, intr-un comentariu din paginile cotidianului The Guardian. Este a doua iesire la rampa a lui Barber in doar doua zile, semn ca sindicalistii britanici fac lobby intens pentru ca Guvernul de la Londra sa nu le impuna restrictii lucratorilor romani si bulgari, dupa aderarea europeana. Barber pune punctul pe ""i"" folosind argumente prezentate anterior in rapoarte oficiale, dar pe care presa de scandal din Regat a ales sa le ignore. De exemplu, el a subliniat ca imigrantii din est nu vor ocupa locurile de munca ale britanicilor intrucat ei vin sa desfasoare activitati in domenii deficitare din punctul de vedere al fortei de munca si nici nu vor impovara sistemul social si de sanatate, intrucat cei mai multi sunt tineri adulti sanatosi si fara copii. Asta in conditiile in care tabloidele au scos tiraje uriase publicand pe prima pagina povesti despre romanii care vor sa se mute in buricul Londrei cu catel, cu purcel, de la ora 00:01 a datei de 1 ianuarie 2007.
POLONEZILOR LE E GREU. Dezbaterea legata de romani si bulgari a deschis insa si ""rani"" mai vechi. Este vorba despre situatia polonezilor din Marea Britanie si despre conditiile critice in care multi dintre ei isi duc traiul. Consulul Poloniei in Marea Britanie a declarat pentru Reuters ca aproximativ 3.000 de conationali se afla ilegal in Regat. Multi nu si-au gasit de lucru si traiesc din furturi. Altii au devenit alcoolici, dependenti de droguri sau prestatori pe piata de carne vie, a spus oficialul polonez.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.