Din amplul dialog pe care dl Adrian Nastase l-a avut la sediul ziarului nostru cu Sorin Rosca Stanescu si cu redactorii departamentului politic mi-au retinut atentia doua lucruri: 1) recunoasterea lipsei de profesionalism la nivelul Guvernului pe car
Din amplul dialog pe care dl Adrian Nastase l-a avut la sediul ziarului nostru cu Sorin Rosca Stanescu si cu redactorii departamentului politic mi-au retinut atentia doua lucruri: 1) recunoasterea lipsei de profesionalism la nivelul Guvernului pe care-l conducea A.N. in domeniul comunicarii cu mass-media. Ei, dar cine (si prin ce) se face vinovat de aceasta lipsa de profesionalism? Sibilinic, fostul prim-ministru recunoaste ca "in momentul cand esti subiectiv atunci cand citesti ziarele poti sa tratezi o stire neutra ca fiind negativa" si ca, in consecinta, exista "un tip de loialitate fata de sef care uneori favorizeaza un anumit tip de dezinformare". Intamplator, cred ca stiu cine a incarnat, in cabinetul Nastase, acest tip de loialitate paguboasa (ca sa nu zic mai mult...): domnisoara (banuiesc) Dorina Mihailescu. Fiind, din partea ziarului ZIUA, intr-un grup de jurnalisti care-l insotea pe dl Adrian Nastase intr-o vizita la Bruxelles si Copenhaga, am vazut cum il privea, nedezlipindu-se din preajma sa, domnisoara Dorina pe seful dansei: avea exact privirea pe care-as avea-o eu daca la masa mea de la Terasa Muzeului Literaturii s-ar aseza Naomi Campbell. Uneori, o admiratie prea mare strica...
Al doilea lucru care m-a facut sa zambesc (desi, poate, nu era cazul) este relatarea modului cum a fost debarcat Ion Iliescu din anuntata functie suprema in PSD: "daca votul (din Congresul unde a fost ales Mircea Geoana, nota mea) ar fi avut loc la ora doisprezece sau unu sau doua, castiga Iliescu. Dar au fost niste chestiuni ciudate care atunci au contat. A murit sotia lui Cozmanca (Dumnezeu s-o ierte si s-o odihneasca! nota mea) si atunci Cozmanca n-a fost prezent. Si altii au facut jocurile". Ca sa vezi, dom'le! In anul de gratie 2005, o fiinta din precambrianul ceausist, daca pot sa ma exprim astfel, tiranozaurul Cozmanca, facea jocurile in PSD si nu numai! Si uite-asa a aparut "tungusul" Geoana, care i-a captusit pe toti.
Imi pare rau pentru dl Adrian Nastase, dar cu toate onorabilele Domniei Sale eforturi, politicianul de la groapa istoriei nu se mai intoarce.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.