SRI nu are nici un fel de responsabilitate in disparitia lui Omar Hayssam, a declarat ieri presedintele Comisiei parlamentare de control a SRI, liberalul Radu Stroe, prezentand concluzia comisiei dupa finalizarea audierilor in acest caz. Stroe a
SRI nu are nici un fel de responsabilitate in disparitia lui Omar Hayssam, a declarat ieri presedintele Comisiei parlamentare de control a SRI, liberalul Radu Stroe, prezentand concluzia comisiei dupa finalizarea audierilor in acest caz.

Stroe a explicat ca SRI nu avea abilitatea sa-l urmareasca pe Hayssam dupa punerea acestuia in libertate, intrucat nu a existat nici o decizie a instantei in acest sens.
""Este limpede ca un mandat dat de judecator, o solicitare facuta de Parchet la momentul respectiv, cand a fost pus in libertate, ar fi rezolvat problema urmaririi pas cu pas a lui Hayssam. Nefacandu-se aceasta solicitare, SRI nu poate fi facut responsabil pentru plecarea acestuia"", a declarat Stroe, evitand sa spuna transant cine este de fapt vinovat, dar subliniind ca nu s-ar fi ajuns aici daca procurorul de caz ar fi cerut un mandat de urmarire. Disparitia lui Hayssam a fost dezbatuta ieri si de Birourile Permanente ale celor doua Camere, acestea stabilind ca toate comisiile parlamentare care investigheaza acest caz sa-si finalizeze rapoartele pana la 20 septembrie, urmand ca membrii Comisiilor Juridice sa intocmeasca un raport final care sa stabileasca vinovatii si masurile ce se impun a fi luate. (Lavinia Dimancea)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.