Omul de afaceri Gigi Becali - presedintele PNG, finantatorul Stelei, "razboinicul luminii" - ocupa primul loc intr-un clasament general al celor mai puternici romani, intocmit de revista "Banii Nostri" pe baza rezultatelor unui sondaj CURS. Conform a
Omul de afaceri Gigi Becali - presedintele PNG, finantatorul Stelei, "razboinicul luminii" - ocupa primul loc intr-un clasament general al celor mai puternici romani, intocmit de revista "Banii Nostri" pe baza rezultatelor unui sondaj CURS. Conform anuarului "Cei mai puternici 66 de romani", dat publicitatii ieri de publicatia citata, pe podiumul dominat de Becali anul acesta au mai urcat omul de afaceri Ion Tiriac si presedintele Traian Basescu. Sondajul CURS a vizat patru categorii de oameni puternici - decidenti, businessmeni, influenti, simboluri - iar singurul nominalizat in fiecare dintre acestea a fost Gigi Becali. De altfel, finantatorul Stelei este pe primul loc in clasamentele "influentilor" si "simbolurilor" si ocupa pozitii fruntase la "businessmeni" si "decidenti". Prezent la lansarea publicatiei, Gigi Becali a tinut sa demonstreze ca, intr-adevar, el este cel mai "puternic" roman si s-a rastit la gazde si invitati, deopotriva. "Esti prost, ma! Crezi ca daca razi rezolvi ceva. Esti un prost" - l-a blagoslovit Becali pe Cristian Niculescu, editor coordonator al anuarului.
Patru categorii
Sondajul CURS, pe baza caruia s-au facut clasamentele, a fost realizat pe un esantion de 1050 de persoane, chestionate prin interviuri fata in fata. Subiectii au fost invitati sa faca trei nominalizari la fiecare intrebare, iar procentajele din totalul nominalizarilor au clasificat personalitatile in cele patru categorii: decidenti, businessmeni, influenti, simboluri. Din lista rezultata au fost selectati 66 de personaje, in functie de procentajul obtinut la cele patru tipologii, indiferent de numarul de tipologii la care au punctat. A rezultat un clasament general in care conduce Gigi Becali, urmat de Ion Tiriac, Traian Basescu, Dinu Patriciu, Theodor Stolojan, Calin Popescu-Tariceanu, Ion Iliescu, Adrian Nastase, George Copos si Corneliu Vadim Tudor.
La categoria "decidenti", oameni cu functii publice politice sau administrative in Romania considerati cei mai puternici, locul I il ocupa Basescu, urmat de Tariceanu, Stolojan, Mircea Geoana, C.V. Tudor, Becali, Iliescu, Nastase, Mona Musca, Emil Boc. La categoria "influenti", oameni care, desi nu au functii publice, politice, administrative, au o influenta mai mare asupra celor care iau decizii, primul loc il ocupa Becali, urmat de Patriciu, Tiriac, Iliescu, Stolojan, Sorin Ovidiu Vantu, Nastase, Cristian Tudor Popescu, Ion Cristoiu, Mugur Isarescu. La categoria "simboluri", oameni considerati un simbol in Romania in domeniul lor de activitate, Becali ocupa din nou primul loc, urmat de Tiriac, Musca, Basescu, Gica Hagi, Iliescu, Stolojan, Cristian Tudor Popescu, Andreea Marin, Adrian Nastase. La "businessmeni", oameni de afaceri din Romania considerati cei mai puternici, Ion Tiriac ocupa primul loc fiind urmat de Becali, Patriciu, Copos, Irinel Columbeanu, Sorin Ovidiu Vantu, Dan Voiculescu, Cristian Tantareanu, Adrian Nastase si fratii Micula. Gigi Becali a ocupat in clasamentul general locul I prin insumarea tuturor celorlalte categorii de analiza ale sondajului.
"Esti prost, ma!"
Prezent la evenimentul de lansare a anuarului, Becali a dezvaluit din secretele puterii sale. "Nu mai exista o a doua persoana mai puternica decat mine, nici moral, nici financiar. Am demonstrat in fotbal, in politica si in business. Eu nu vad pe cineva mai puternic decat mine", a spus Becali, conform Mediafax. Finantatorul Stelei a povestit ca sursa puterii sale o constituie banii, obtinuti "cu sprijinul lui Dumnezeu". "Puterea ti-o da Dumnezeu sau diavolul. Mie Dumnezeu mi-a dat puterea si de aceea ea nu va disparea, va ramane prin spiritul meu, prin familia mea. Puterea mea va dainui sute de ani", a adaugat Becali. El a intrat intr-o discutie in contradictoriu si cu omul de afaceri Viorel Catarama. "Nu mai vreau sa asist la o discutie in care persoanele spun ca si-au castigat singure puterea", a intervenit Becali in momentul in care Catarama sustinea ca si-a castigat singur banii, fara ajutorul lui Dumnezeu sau al diavolului. Pe intreg parcursul discutiei, Becali a tinut sa dovedeasca ca este "puternic". "Esti prost, ma! Crezi ca daca razi rezolvi ceva. Esti un prost. Eu am venit de la Constanta, am botez, am venit la prezentarea ta sa iti fac audienta si tu...", i s-a adresat omul de afaceri lui Cristian Niculescu, editorul coordonator al anuarului. (O.B.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.