ANI - Premierul se roaga de Parlament

Premierul Calin Popescu Tariceanua facut ieri un apel catre partidele parlamentare sa sprijine proiectul promovat de Guvern privind Agentia Nationala de Integritate (ANI), astfel incat aceasta structura sa isi poata indeplini atributiile pentru care a fost conceputa. ""Nu este o conditionalitate ca acest proiect sa fie adoptat pana la data raportului Comisiei Europene"", a afirmat Tariceanu, subliniind ca orice pas gresit pe care autoritatile de la Bucuresti l-ar face in aceasta perioada poate sa influenteze raportul de tara pe care Comisia Europeana il va da publicitatii la 26 septembrie.

CNC - Anticipatele, in discutia Aliantei

Citeste si:

Surse liberale sustin ca aseara, in CNC-ul Aliantei, presedintele executiv al PD a ridicat problema anticipatelor. ""Nu vedeti ce atitudine au PC si UDMR? In curand nu vom mai avea sprijin. Trebuie sa facem odata anticipate"", le-ar fi spus Adriean Videanu liderilor PNL, conform surselor citate de Mediafax. ""Vorbim si despre anticipate, dar in trei"", i-ar fi raspuns liberalul Radu Stroe, referindu-se la Basescu, PD si PNL. Tot aseara, premierul Tariceanu a fost insarcinat de CNC sa convinga liderii PC si UDMR pentru a vota Legea Agentiei de Integritate in forma Guvernului.

PNL - Patriciu, trimis la Comisia de Etica
Liderul PNL, premierul Calin Popescu Tariceanu, a precizat
ieri ca situatia lui Dinu Patriciu, trimis in judecata in dosarul Rompetrol, va fi reanalizata de Comisia de Etica a partidului, in raport cu prevederile statutare. Statutul PNL prevede ca membrii de partid care nu au responsabilitati, in situatia in care
sunt trimisi in judecata, pot fi suspendati din filialele in care activeaza. Surse din PNL sustin ca membrii Comisiei il vor audia pe Patriciu saptamana urmand sa-i solicite acestuia sa se autosuspende din partid pe perioada urmaririi penale.
CONSTANTINESCU - Plangere penala impotriva CNSAS
Fostul presedinte Emil
Constantinescu acuza membrii Colegiului CNSAS ca nu au finalizat, la cererea sa, cercetarile legate de presedintele Traian Basescu in termenul legal. El considera ca este vorba despre o conspiratie SRI, SIE, DGIA si a Colegiului CNSAS pentru interesele personale ale sefului statului. Constantinescu a depus ieri la Parchetul ICCJ o plangere penala impotriva membrilor Colegiului CNSAS, pentru abuz in serviciu. El a explicat ca demersul sau ii vizeaza pe toti membrii Colegiului CNSAS.

DEMISIE - Deputatul Mihei a parasit PC
Deputatul Andrian Siriojea Mihei a declarat ieri in plenul
Camerei ca a decis sa demisioneze din PC si ca va ramane independent. Mihei nu a precizat in plenul Camerei motivele demisiei sale din PC, dar ulterior a precizat pentru Rompres ca nu se mai regasea in partid. Conducerea PC l-a suspendat pe Mihei din fruntea filialei judetene Constanta.