14:28 DECIZIE CAZUL OMAR. Administratia Nationala a Penitenciarelor a aprobat eliberarea din functie a medicului Constantin Tanasescu. VRANCEA. Un barbat din comuna Slobozia Bradului este urmarit penal dupa ce a dat, in decurs de sase luni, peste

14:28 DECIZIE

CAZUL OMAR. Administratia Nationala a Penitenciarelor a aprobat eliberarea din functie a medicului Constantin Tanasescu.
VRANCEA. Un barbat din comuna Slobozia Bradului este urmarit penal dupa ce a dat, in decurs de sase luni, peste 100 de telefoane la 112.

14:33 PSD

SOLICITARE. PSD a solicitat Tribunalului Bucuresti deblocarea unui cont bancar deschis la BCR, Sector 1. Motivul invocat de avocatul Florin Doran este ca din acest cont se platesc salariile angajatilor partidului. Contul a fost blocat in urma unui litigiu dintre PSD si firma SC Xtrem Design SRL.
TIMISOARA. Un muncitor, angajat al unei firme de colectare a fierului vechi, a ajuns la spital dupa ce a fost ranit de suflul unei explozii produse la o presa care compacteaza resturile de material feros. Din primele informatii, ar fi vorba despre un proiectil care a explodat in momentul presarii.

SAPTAMANA PREVENIRII CRIMINALITATII. Institutul pentru Democratie in Europa de Est si Directia Generala de Politie a Municipiului Bucuresti au lansat ieri ""Saptamana prevenirii criminalitatii"", cu scopul de a implica si cetatenii, si institutiile publice in procesul de combatere a actelor infractionale. (P.Z.)

GALATI - Motociclistul, dat in consemn la granita
Motociclistul galatean care a provocat accidentul de sambata
de pe Faleza Superioara a
Dunarii a fost dat in consemn
la frontiera. Prim-procurorul
Parchetului de pe langa Judecatoria Galati, Rosca Caloinescu Costache, a confirmat faptul ca motociclistul Paul Bulai este cercetat pentru ucidere din culpa. Pana acum, oamenii legii au reusit sa-i audieze atat pe motociclist, cat si pe celelalte victime internate in spital. (Daniel Mihalascu)

VASLUI - O primarie a dat in judecata ADS
Primaria din Munteni de Jos a dat in judecata Agentia Domeniilor Statului din cauza refuzului acestei institutii de a preda unui numar de 40 de proprietari o suprafata de 141 de hectare de teren, transmite Mediafax. Autoritatile locale din Munteni de Jos cred ca este o incalcare flagranta a legilor statului din moment ce fostii proprietari de drept stau de mai bine de 14 ani si asteapta sa-si primeasca inapoi bunurile confiscate de comunisti.
ACCIDENT RUTIER - Fetita omorata de fiul unui deputat
Fiul deputatului PSD de Suceava Petru Tarniceru va fi prezentat astazi Judecatoriei Botosani cu propunerea de arestare preventiva dupa ce duminica noapte, aflat la volanul unui autoturism, a accidentat mortal, in localitatea Mihaileni, o fetita de
8 ani. Dupa accident, Lucian
Constantin Tarniceru a fugit
de la locul faptei. In urma analizei facute cu aparatul etilotest, s-a stabilit ca tanarul Lucian Constantin Tarniceru avea o alcoolemie de 0,9 la mie in aerul expirat.
CERNAVODA - Sindicalistii cer salarii mai mari
Sindicalistii de la Centrala Nucleara Cernavoda, aflati in greva japoneza, cer cresterea salariului net cu cel putin 30%, potrivit lui Sorin Dinu, presedintele sindicatului Operatom. O alta cerere vizeaza scoaterea Nuclearelectrica SA de pe lista societatilor monitorizate, care ar presupune blocarea fondului de salarii. Sindicalistii cer MEC sa sustina rectificarea bugetara necesara satisfacerii cerintelor lor minimale, astfel incat sa se stopeze migrarea personalului cu inalta calificare spre alte tari.
EXCLUSIVITATE - Interviu cu Oprah Winfrey
In cursul negocierilor pe care Euforia TV le poarta cu Oprah Winfrey pentru venirea sa in Romania in vara anului viitor, s-a avansat si intentia de a se realiza o editie speciala a emisiunii ""Femeia conduce"", in care Corina Danila sa o aiba invitata pe celebra prezentatoare americana pentru un interviu in exclusivitate. Mai mult, este foarte posibil ca moderatoarele sa prezinte impreuna o parte a emisiunii, o editie locala a celebrului ""The Oprah Winfey Show"".
EXPOZITIE - Romania francofona
Arhivele Nationale ale Romaniei si Federatia Arhivistilor din Romania, in colaborare cu Agence Universitaire de la Francophonie, organizeaza, in perioada 12-16 septembrie, la Facultatea de Drept, expozitia intitulata ""Feuilles de Vie. Vivre, aimer et... raconter en franIais"". Prilejuita de desfasurarea in Romania a celui de-al 11-lea Sommet al Francofoniei, ideea expozitiei este de a restitui, cu ajutorul fotografiilor si documentelor de arhiva, dimensiunea culturala a spatiului francofon. (M. Stirbu, C. Anghel)
INVESTITIE - Ministerul Mediului s-a dotat cu flex
Protestele Greenpeace - legate, in special, de proiectul minier de la Rosia Montana - au obligat Ministerul Mediului, principala tinta a ecologistilor, sa cumpere un flex cu care sa taie lanturile pe care acestia le folosesc in timpul manifestatiilor. ""Am decis sa cumparam un flex aici, la minister, in special pentru a putea taia lanturile celor de la Greenpeace"", au declarat, pentru Mediafax, surse ministeriale.
JUSTITIE - Protestul grefierilor ia amploare
Grefierii ameninta ca din
15 septembrie nu vor mai intra in sedintele de judecata, iar arhivele se vor bloca daca Ministerul Justitiei nu rezolva problemele salariale. ""Celor din Bucuresti li s-au alaturat colegi din 24 de judete si de la instanta suprema"", sustine grefierul-sef al Curtii de Apel Bucuresti, Stefania Teleman.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.