Trei detinuti de la Penitenciarul de Maxima Siguranta Timisoara s-au urcat la sfarsitul saptamanii trecute pe una din cladirile inchisorii, reclamand ca pedepsele pe care le-au primit ar fi prea mari, doi dintre ei coborand de pe cladire abia ieri. P
Trei detinuti de la Penitenciarul de Maxima Siguranta Timisoara s-au urcat la sfarsitul saptamanii trecute pe una din cladirile inchisorii, reclamand ca pedepsele pe care le-au primit ar fi prea mari, doi dintre ei coborand de pe cladire abia ieri. Protestatarii au acuzat faptul ca pedepsele pe care le-au primit sunt prea mari, ca li s-ar fi facut rapoarte de indisciplina pe nedrept si ca agentii de paza sunt prea duri cu ei. In timp ce se aflau in curtea inchisorii, la plimbare, cei trei au reusit sa-i pacaleasca pe gardieni si s-au catarat pe ziduri, ajungand pana pe acoperis. Primul dintre ei a cedat dupa aproape zece ore de protest si a coborat de pe acoperis in noaptea de sambata spre duminica, iar ceilalti doi au continuat protestul toata noaptea si au coborat abia ieri. Doi dintre detinuti au condamnari definitive de sapte, respectiv opt ani de inchisoare pentru furt si talharie, iar cel de-al treilea este arestat preventiv pentru proxenetism si talharie. Toti trei sunt recidivisti. Directorul Penitenciarului de Maxima Siguranta de la Timisoara, Ioan Bala, a numit o comisie de ancheta pentru a cerceta imprejurarile in care trei detinuti s-au urcat pe acoperis. Potrivit Mediafax, cei trei detinuti, din categoria celor cu grad sporit de risc, profitand de faptul ca nu le-au fost aplicate mijloacele de imobilizare de catre personalul de serviciu, au reusit, in timp ce au fost scosi dintr-o sectie pentru a-si depune scrisorile personale la cutia aflata in curtea interioara a penitenciarului, sa urce pe acoperisul pavilionului administrativ. Neefectuarea perchezitiei corporale a facut posibil ca unul dintre detinuti sa aiba asupra lui un telefon mobil cu ajutorul caruia a comunicat in exteriorul penitenciarului. (B.C.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.