PD si PPCD pot candida pe liste comune atat la viitoarele alegeri parlamentare, cat si la alegerile pentru Parlamentul European. Aceasta este oferta pe care vicepresedintele PD Sorin Frunzaverde a lansat-o ieri la sedinta Consiliului National de Coor
PD si PPCD pot candida pe liste comune atat la viitoarele alegeri parlamentare, cat si la alegerile pentru Parlamentul European. Aceasta este oferta pe care vicepresedintele PD Sorin Frunzaverde a lansat-o ieri la sedinta Consiliului National de Coordonare al PNTCD. Democratii lui Emil Boc ii curteaza pe crestin-democrati in conditiile in care, in curand, pe 18 septembrie, la Bruxelles, va fi convocat Biroul Politic al Partidului Popular European (PPE), ocazie cu care PD va incerca sa devina membru cu drepturi depline in familia popularilor europeni. Mentionam ca inca de anul trecut, liderii PPE le-au solicitat democratilor sa coolaboreze pe plan intern cu celelalte partide afiliate curentului popular, PNTCD, respectiv UDMR. Data privind afilierea PD la PPE fiind extrem de apropiata, in laboratoarele democratilor s-a clocit o apropiere de crestin-democrati, punctul de vedere al taranistilor fiind respectat de liderii populari. Aceasta in contextul in care relatiile dintre cele doua formatiuni politice nu erau dintre cele mai bune, avand in vedere ca ultimile negocieri vizavi de o eventuala colaborare au fost sortite esecului. "PNTCD a mandatat deja o echipa de negociere cu PD. Nu s-a discutat inca nimic concret, nu s-au facut oferte de locuri pe listele pentru parlamentare. Conditiile noastre pentru colaborare raman in picioare: condamnarea comunismului si promovarea legii Lustratiei. De asemenea, solicitam desfasurarea unei reforme morale in politica", ne-a declarat ieri vicepresedintele PNTCD, Mihai Marinescu. Surse taraniste ne-au explicat insa ca liderii crestin-democrati vor solicita PD ca pana in 18 septembrie sa fie elaborat un protocol de colaborare, semnat de ambele parti, si dat publicitatii. In alte conditii, au spus sursele noastere, este posibil ca PNTCD sa solicite PPE amanarea discutiilor privitoare la accederea PD in familia popular europeana.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.