Papa Benedict al XVI-lea s-a referit din nou ieri la secularismul societatilor occidentale, deplangand in fata a aproximativ 230.000 de credinciosi, in majoritate din Bavaria, veniti la slujba oficiata in aer liber la Munchen, o "lume devenita surda
Papa Benedict al XVI-lea s-a referit din nou ieri la secularismul societatilor occidentale, deplangand in fata a aproximativ 230.000 de credinciosi, in majoritate din Bavaria, veniti la slujba oficiata in aer liber la Munchen, o "lume devenita surda fata de Dumnezeu", transmite Rompres. "Nu exista doar surditatea de natura fizica, care il rupe pe om de cea mai mare parte a vietii sociale. Exista de asemenea o dificultate de a-l auzi pe Dumnezeu, de care suferim in mod particular in aceste vremuri", afirma Papa in predica sa, in cea de-a doua zi a vizitei sale in Bavaria natala. "Pur si simplu nu mai reusim sa-l auzim pe Dumnezeu pentru ca frecventele care ne umplu urechile sunt mult prea numeroase, iar ceea ce se spune despre el nu pare sa-si mai gaseasca locul in vremea noastra", a mai spus el in cadrul omiliei, reluand astfel una din temele sale favorite de la inceputul pontificatului.
De la alegerea sa in aprilie 2005, Benedict al XVI-lea a facut cunoscute deja de mai multe ori nelinistile sale legate de o Europa care ignora, potrivit lui, "radacinile crestine" si cedeaza prea des tentatiilor "relativismului". Prin "dificultatea de a auzi, mai clar prin surditate fata de Dumnezeu, noi pierdem capacitatea noastra de a vorbi cu El. In acest caz insa ne lipseste o perceptie cruciala", explica Suveranul pontif. "Simturile noastre interioare risca sa se stinga, campul raporturilor noastre cu realitatea se reduce de maniera drastica, iar orizontul vietii noastre se reduce de maniera preocupanta", a mai adaugat Papa. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.