Liderul PNL Calin Popescu Tariceanu considera ca ministrul Apararii, Teodor Atanasiu, nu ar trebui sa-si dea demisia din functie, dupa ce presedintele Traian Basescu a trimis ministrului Justitiei, Monica Macovei, cererea privind inceperea proceduril
Liderul PNL Calin Popescu Tariceanu considera ca ministrul Apararii, Teodor Atanasiu, nu ar trebui sa-si dea demisia din functie, dupa ce presedintele Traian Basescu a trimis ministrului Justitiei, Monica Macovei, cererea privind inceperea procedurilor legale pentru urmarirea penala a acestuia.

""Nu consider ca ministrul este vinovat, dar justitia trebuie sa isi faca datoria. Nu vad de ce ar trebui sa-si dea demisia din Guvern"", a declarat ieri Tariceanu. Cat priveste suspendarea lui Atanasiu din partid, lidrerul PNL a afirmat ca ""aici lucrurile sunt total diferite. Atanasiu a sustinut un punct de vedere care a fost punctul de vedere al PNL si nu cred ca pentru o decizie politica, pe care el a respectat-o, poate sa fie suspendat din partid sau sa i se ceara sa-si dea demisia"".
""JOC POLITIC"". Situatia existenta in armata a fost comentata ieri si de reprezentantii PSD. Potrivit deputatului Eugen Bejinariu, DNA demonstreaza ca este aservit puterii si este implicat in jocuri politice. Bejinariu a explicat ca nu crede in coincidente. Si anume ca joi, Traian Basescu, anuntat ca a trimis ministrului Justitiei cererea privind inceperea urmaririi penale a ministrului Apararii, iar vineri iese DNA si anunta ca seful SMG este cercetat penal. ""Nu sunt avocatul lui Badalan, dar din cate am constatat nu este decat un joc politic instrumentat cu ajutorul DNA. E un lucru care nu face bine imaginii Armatei, in plan intern si extern. Stim ca Armata nu a fost si nu poate fi implicata politic tinand cont de regulamentele si legile care o guverneaza. Aceasta ruptura intre ministru si seful SMG a existat intotdeauna. Am sesizat si cu alte ocazii si se vede foarte bine care este finalul"", a mai spus Bejinariu. La randul sau, Mircea Geoana a anuntat ca PSD denunta starea incalificabila in care a fost adusa Armata romana, apreciind ca la originea acestei situatii se afla razboiul Basescu-Tariceanu.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.