Numai 13 investitori s-au retras din sistemul fondurilor mutuale, ceilalti 74.712 pastrandu-si plasamentele la sfarsitul lunii august.

Aceasta proportie foarte mica de retrageri atesta maturizarea majoritatii adeptilor acestei forme de investitii, care nu recurg la lichidarea pozitiilor lor pentru cheltuieli cum ar fi cele aferente vacantei, sau cele imobiliare. Totusi, desi foarte putini, investitorii care au avut nevoie urgenta de lichiditati (intr-o perioada in care, de obicei, nu se fac operatiuni importante pe piata de capital), pot fi considerati, din punct de vedere statistic, persoane fizice cu destula ""dare de mana"".
ARGUMENTE. Valoarea destul de mare a iesirilor nete de capital, de peste 8,8 milioane lei noi, reprezinta 1,8% din averea neta a fondurilor, de 496,4 de milioane de lei. Retragerile nete ar insemna, in medie, 6,8 miliarde de lei vechi de persoana. Pe de alta parte, numarul firmelor investitoare a crescut, ca si proportia pe care acestea o detin din totalul activelor nete ale fondurilor, care a ajuns la peste 62%, fata de 55% in iulie. Exprimat in euro, nive-lul cumulat al activelor a fost de 140,6 milioane euro, cu doar 1% mai mare fata de luna anterioara.