Liderul PC, Dan Voiculescu, o acuza pe Monica Macovei, ministrul Justitiei, ca implica in atingerea planurilor sale personalitati din UE. In acest context, Dan Voiculescu a dezvaluit ca proiectul sau de lege privind confiscarea averilor ilicite es

Liderul PC, Dan Voiculescu,
o acuza pe Monica Macovei,
ministrul Justitiei, ca implica in atingerea planurilor sale personalitati din UE. In acest context, Dan Voiculescu a dezvaluit ca proiectul sau de lege privind confiscarea averilor ilicite este considerat
binevenit de presedintele Comisiei Europene.

Liderul PC, Dan Voiculescu, a declarat ieri ca ministrul Justitiei, Monica Macovei, incearca sa manipuleze parlamentarii pentru a vota cum vrea ea pentru proiectul privind Agentia de Integritate, implicand in planul sau si unele foruri europene. El a mai aratat ca Macovei s-a dus la Comisia Europeana ""sa se planga si sa solicite sprijin"" pentru ca proiectul ANI a fost modificat. ""Asta in conditiile in care inca din luna martie am transmis presedintelui Comisiei Europene o scrisoare in care l-am anuntat de propunerea noastra de confiscare a averilor ilicite. Am primit de la Manuel Barosso o scrisoare in care mi-a spus ca aceasta prevedere legala ar fi binevenita"", a aratat Voiculescu. Liderul PC a invocat si o scrisoare adresata presedintelui UDMR, Marko Bela, de comisarii europeni Franco Frattini si Olli Rehn, care isi exprima ingrijorarea legata de Agentia Nationala de Integritate, care ar fi ""obstructionata"", si de propunerile de numire si de demitere a procurorilor si judecatorilor.
DIFERENTE. Dan Voiculescu a explicat ca intre proiectul sau privind confiscarea averilor ilicite si cel al Monicai Macovei privind infiintarea ANI, cea mai importanta deosebire este de ordin pragmatic. Si anume proiectul lui Macovei se refera la demnitari si la eventualele lor averi ilicite, pe cand al liderului PC se refera la toti cetatenii romani cu averi ce nu pot fi justificate. ""Noi pornim de la ideea ca daca un demnitar s-a hotarat sa fure, sigur va sti sa ascunda ce a furat, pasand averea rudelor si prietenilor"", a explicat liderul PC. El a aratat ca o alta diferenta majora intre cele doua legi este ca proiectul PC prevede ca banii rezultati din confiscarea averilor ilicite sa fie indreptati catre fondul de pensii. Lideru PC a amintit ca la o intalnire a coalitiei s-a stabilit in prezenta Monicai Macovei ca din proiectul sau privind infiintarea ANI, proiectul Guvernului si cel al PNL sa se faca unul singur si sa fie promovat in Parlament, dar ministrul nu a vrut, considerandu-l pe al sau cel mai important. ""Incercarea Monicai Macovei de a ne determina sa votam in Parlament asa cum doreste ea si implicarea unor personalitati UE in atingerea planurilor sale sunt regretabile"", a conchis Dan Voiculescu. ""O rog pe doamna Macovei sa fie foarte atenta, pentru ca in perioada urmatoare, dupa ce vom primi Raportul de tara, va trebui sa iasa in fata opiniei publice si sa spuna daca nu cumva a facut acte de politie politica in perioada in care era procuror. Iar daca nu va fi onorabila, o vom ajuta, asa cum il vom ajuta si pe domnul presedinte Traian Basescu"", a avertizat Voiculescu, mentionand ca are documente care sa probeze aceste afirmatii, documente in fata carora ""orice dosar ar pali"".
SUSPENDAREA LUI BASESCU. Tot ieri, Biroul Politic al PC a hotarat sa inceapa strangerea de semnaturi pentru demararea procedurii de suspendare din functie a sefului statului, pentru acest demers fiind nevoie de semnaturile unei treimi dintre parlamentari. ""Astazi, oficial, ma declar adversar politic al lui Traian Basescu. Nu pot concepe ca un presedinte sa discute in localuri publice teme politice majore, sa o faca cu un evident partizanat politic, numai cu liderii unui partid, sa discute despre subminarea unor partide parlamentare: PSD, PNL si PC, sa discute despre subminarea autoritatii unor institutii ale statului"", a spus liderul PC referindu-se la informatiile aparute in presa in legatura cu intalnirea lui Basescu la restaurantul bucurestean Potcoava cu lideri ai PD. Voiculescu a mai spus ca Basescu se mai face vinovat si de incalcarea Codului Penal, facand ""propaganda in favoarea statului totalitar"" prin faptul ca ""urmareste infiintarea unui partid prezidential totalitar"".

CONFIRMARE DE INTALNIRE


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.