Trei titluri aparute la Editura Leda in Colectia Galeria de proza...

In vara aceea verde...
Aparut in 1946, romanul ""In vara aceea verde..."" ii aduce lui Carson McCullers, in 1950, New York Critics Award. Este pus in scena in acelasi an la Royal Court Theatre din Londra si ecranizat in 1952 si 1997. Cartea urmareste cele trei etape ale crizei din viata unei fetite de doisprezece ani, Frankie Adams, care tanjeste sa evadeze din oraselul sudist natal.
Harpa si umbra
Construit in jurul figurii lui Cristofor Columb si avand drept pretext narativ demersul de a-l canoniza pe marele explorator, demers initiat de Papa Pius IX, romanul este un tur de forta. In viziunea prozatorului cubanez, figura marinarului genovez isi dezvaluie complexitatea si, prin aceasta, arunca o lumina revelatoare asupra veacului sau, intr-un parcurs in care umbrele - impostura si incertitudinile personajului - sunt sublimate prin maretia finala a actiunilor lui.
Carpaciul
Inrudit cu Isaac Bashevis Singer prin tematica abordata, Bernard Malamud (1914 - 1986), fiul unor emigranti rusi, este unul dintre cei mai importanti scriitori americani postbelici. Romanul Carpaciul (The Fixer), publicat in 1966, a fost recompensat cu Premiul Pulitzer si cu National Book Award.