Natural - Gem gustos de prune ca la manastire INGREDIENTE: 1, 5 kg prune foarte coapte, 500 g zahar, vanilie
PREPARARE: Se curata prunele, se scot samburii, se presara zahar si se lasa in cratita 12 ore. Apoi se fierbe, amestecandu-se mereu, pana se leaga. Se pune fierbinte in borcane si se inchid ermetic. Desert - Galusti cu prune sau prune in pijama INGREDIENTE: un kg de cartofi, un ou, o lingurita cu zahar, una cu sare, doua cu ulei, 350 g faina, un kg de prune, pesmet, 300 g zahar.
PREPARARE: Se face o coca ce se imparte in bucati. In fiecare se pune zahar si o pruna. Se fierb, apoi se tavalesc prin pesmet. Combinatie - Salata de prune si nuci - un deliciu INGREDIENTE: maioneza, un sfert de cescuta cu otet, o jumatate de cescuta cu zahar, o jumatate de cescuta cu lapte, salata, un sfert de kg prune, nuci, o lingurita cu seminte de mac.
PREPARARE: Se amesteca maioneza, otetul, zaharul, macul si laptele. Compozitia se toarna peste salata taiata si amestecata cu jumatatile de prune si de nuci.