Pentru doua zile (de sambata pana astazi), Parcul National din Capitala s-a transformat intr-un adevarat ""sat al painii"". Tarani autentici imbracati in straie de sarbatoare, cuptoare de paine si teste, mesteri populari din aproape toate zone
Pentru doua zile (de sambata pana astazi), Parcul National din Capitala
s-a transformat intr-un
adevarat ""sat al painii"".

Tarani autentici imbracati in straie de sarbatoare, cuptoare de paine si teste, mesteri populari din aproape toate zonele etnofolclorice ale tarii, paine traditionala, muzica de fanfara, horea€¦
Aceasta este pe scurt atmosfera din Parcul National, acolo unde se desfasoara Festivalul ""Targul de Paine"", organizat de Primaria Sectorului 2 prin Centrul Cultural ""Mihai Eminescu"", eveniment aflat la cea de-a patra editie.
TRADITIE. Veniti tocmai din Maramures, Republica Moldova, Gorj, Bihor, Alba, Teleorman si Basarabia, expozantii au incercat sa aduca cu ei o particica din traditiile zonei de care apartin. Unul dintre cele mai cautate si mai gustate preparate a fost cel al hunedorenilor, din Poiana Rachiteni. ""Placintele padurenesti"", preparate dintr-un aluat dospit si umplute cu branza dulce de vaci, au facut pur si simplu furori.
Prezent la eveniment, primarul Neculai Ontanu a poposit cateva minute in tabara hunedorenilor, a gustat din placinta si s-a prins in hora alaturi de acestia.
""Drumul painii este, daca vreti, un moment de intoarcere simbolica la vatra satului cu traditiile si obiceiurile ei"", ne-a marturisit domnul Vlad Bogzianu, unul dintre organizatorii festivalului. (Anna Borca, Mara Raducanu)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.