Comuna Santamaria Orlea isi prezinta autoportretul. A venit la Bucuresti, la Muzeul Taranului Roman, pe bucati sia€¦ cu bucate din gospodarie. Tara Hategului si-a trimis un reprezentant in Capitala. Va ramane timp de o luna la mu
Comuna Santamaria Orlea isi prezinta autoportretul.
A venit la Bucuresti,
la Muzeul Taranului Roman, pe bucati sia€¦ cu bucate
din gospodarie.


Tara Hategului si-a trimis un reprezentant in Capitala. Va ramane timp de o luna la muzeu. Cu doua castele medievale si case traditionale, cu locuitori romani, unguri, rromi si italieni, cu ortodocsi, catolici, reformati, baptisti, penticostali si adventisti, Santamaria Orlea este o comuna cosmopolita. Satul traditional, in infatisarea lui contemporana, este prezentat in maniera postmoderna la Muzeul Taranului Roman.
Vineri, 8 septembrie, a avut loc vernisajul expozitiei interactive ""Santamaria Orlea - autoportret"". Vizitatorii pot calca in picioare covoarele traditionale expuse in centrul Salii de Oaspeti timp de o luna. Pana marti, 12 septembrie, in incinta muzeului vor avea loc in fiecare zi manifestari tematice pentru public. Prima zi a fost dedicata vazului, cu exponate, film documentar si lansarea ""Ghidului Practic de Calatorie in Tara Hategului"".
DEGUSTARE.Cea de-a doua zi a fost rezervata pipaitului, prin lansarea albumului ""Port si Purtari in Tara Hategului"", iar astazi este ziua gustului si mirosului. Gospodinele din comuna Santamaria Orlea vor pregati vizitatorilor surprize delicioase cu specific ardelenesc neaos! Dupa degustare puteti incerca sa le si preparati, ghidandu-va dupa ""Vorbe si bucate in Tara Hategului"", carte lansata astazi, in cadrul aceleiasi manifestari. Urmeaza memoria si auzul in urmatoarele doua zile.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.