Comuna Santamaria Orlea isi prezinta autoportretul.
A venit la Bucuresti,
la Muzeul Taranului Roman, pe bucati sia€¦ cu bucate
din gospodarie.

Tara Hategului si-a trimis un reprezentant in Capitala. Va ramane timp de o luna la muzeu. Cu doua castele medievale si case traditionale, cu locuitori romani, unguri, rromi si italieni, cu ortodocsi, catolici, reformati, baptisti, penticostali si adventisti, Santamaria Orlea este o comuna cosmopolita. Satul traditional, in infatisarea lui contemporana, este prezentat in maniera postmoderna la Muzeul Taranului Roman.
Vineri, 8 septembrie, a avut loc vernisajul expozitiei interactive ""Santamaria Orlea - autoportret"". Vizitatorii pot calca in picioare covoarele traditionale expuse in centrul Salii de Oaspeti timp de o luna. Pana marti, 12 septembrie, in incinta muzeului vor avea loc in fiecare zi manifestari tematice pentru public. Prima zi a fost dedicata vazului, cu exponate, film documentar si lansarea ""Ghidului Practic de Calatorie in Tara Hategului"".
DEGUSTARE.Cea de-a doua zi a fost rezervata pipaitului, prin lansarea albumului ""Port si Purtari in Tara Hategului"", iar astazi este ziua gustului si mirosului. Gospodinele din comuna Santamaria Orlea vor pregati vizitatorilor surprize delicioase cu specific ardelenesc neaos! Dupa degustare puteti incerca sa le si preparati, ghidandu-va dupa ""Vorbe si bucate in Tara Hategului"", carte lansata astazi, in cadrul aceleiasi manifestari. Urmeaza memoria si auzul in urmatoarele doua zile.