Galliano s-a remarcat prin talentul sau de a realiza un echilibru intre fantezie si clasic. Creatiile lui sunt unice, au o croiala impecabila si sunt prezentate cu o interpretare teatrala dusa uneori la extrem. Nascut in Gibraltar in 1961, John
Galliano s-a remarcat prin talentul sau de a realiza un echilibru intre fantezie si clasic. Creatiile lui sunt unice, au o croiala impecabila si sunt prezentate cu o interpretare teatrala dusa uneori la extrem.


Nascut in Gibraltar in 1961, John Galliano a emigrat impreuna cu parintii la Londra, unde a absolvit faimosul colegiu de arta St. Martins College. La absolvire a prezentat opt tinute denumite ""Les Incroyables"", inspirate din perioada Revolutiei Franceze, iar in 1988 a fost desemnat cel mai bun designer britanic al anului. Galliano si-a fondat propria marca, iar prima sa colectie, Ludic Game, a fost un succes imediat, datorita elegantei si a viziunii unice asupra femeii.
GIVENCHY SI DIOR. In 1991, Galliano a plecat la Paris, unde, sub aripa directorului artistic de la Vogue, a reusit sa se strecoare in lumea modei pariziene. Apreciind talentul sau, Bernard Arnault, presedinte LVMH, l-a numit director de creatie al casei Givenchy, incercand o revitalizare a acesteia. Succesul a venit in 1996, o data cu colectia semnata Galliano pentru Givenchy. Un an mai tarziu, Galliano a trecut la casa Christian Dior. De atunci, fiecare prezentare a colectiilor haute-couture ale casei Dior reprezinta un eveniment major, asteptat cu mare interes in lumea modei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.