In Republica Moldova a fost lansat in urma cu o saptamana zvonul ca Romania va sista dupa 1 ianuarie 2007 acordarea de cetatenie romana. Drept urmare doar in cursul saptamanii trecute au fost inregistrate peste 30.000 de cereri de redobandire a cetat
In Republica Moldova a fost lansat in urma cu o saptamana zvonul ca Romania va sista dupa 1 ianuarie 2007 acordarea de cetatenie romana. Drept urmare doar in cursul saptamanii trecute au fost inregistrate peste 30.000 de cereri de redobandire a cetateniei romane la Consulatul Romaniei din Chisinau.
"Sala destul de mare a Postei Centrale s-a dovedit in aceste zile neincapatoare, iar la toate cele 15 ghisee sunt, de dimineata pana seara, cozi interminabile. I-am intrebat pe mai multi oameni de ce au decis anume acum sa expedieze cererea? Raspunsul generalizat e cam acesta: "Am auzit la televizor (de la rude, prieteni, vecini) ca se face ceva in Romania pentru a oferi mai usor cetatenie moldovenilor, dar ca trebuie sa ne grabim, ca dupa Anul Nou n-o sa mai dea cetatenie". La intrebarea pentru ce le trebuie cetatenia romana, aproape toti au spus: "Sa pot pleca din Moldova" ." informeaza publicatia Timpul de la Chisinau.
Ambasada Romaniei la Chisinau a difuzat un comunicat in care afirma ca nu exista nici un termen-limita pana la care cetatenii din Republica Moldova pot trimite cererile pentru programare in vederea depunerii dosarelor necesare redobandirii cetateniei romane. Ambasada confirma, de asemenea, ca legislatia nu prevede ca solicitarile sa fie prezentate intr-o forma tipizata. Totodata, in comunicat se spune ca "nu se anticipeaza stoparea sau tergiversarea procesului de reacordare a cetateniei romane pentru cetatenii din R. Moldova" si ca "autoritatile romane au in vedere modificarea si perfectionarea cadrului legal privind cetatenia romana, dar si elaborarea unei legi-cadru pentru romanii de pretutindeni, astfel incat procesul de reacordare a cetateniei romane sa fie mult simplificat". (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.