""O, ce griji mari, ce preocupari grozave! Mintea ne sta in loc si nu poate raspunde incalcitelor intrebari, ce se perinda intr-un ritm nervos si nedefinit, in capsoarele noastre, negre, satene, blonde, oxigenate, ""henate"" etc. S-au dus zilele frum
""O, ce griji mari, ce preocupari grozave! Mintea ne sta in loc si nu poate raspunde incalcitelor intrebari, ce se perinda intr-un ritm nervos si nedefinit, in capsoarele noastre, negre, satene, blonde, oxigenate, ""henate"" etc. S-au dus zilele frumoase de vara, s-au dus pelerinagiile la strandurile bucurestene. Sirul drumetiilor de o zi, cu geamantane pline, cu paturi, mantale de bae, pijamale imposibil de expresioniste, si pe deasupra un mic pachetel, aproape invizibil, continand transparentul costum de bae, a inceput sa se se diminueze. Pana acum concurenta noastra era purtata, peste mari si tari. Cautam neparat sa intrecem in bronzare si stralucire, trupurile negrilor africani. Acum probleme serioase ne framanta creerul. Judecati si dumneavoastra. Zilele caldurilor tropicale au disparut, inlocuite de dimineti si seri reci, si dupa-amiezi acceptabile. Toamna rece ne strecoara in suflete, probleme atat de greoaie si grave, ca si zilele ei reci si cenusii. Ce se va purta la iarna?""
(Ilustratiunea Romana
din 28 septembrie 1938)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.