Poti schimba aerul de la birou cu cel de pe terenul de golf. Si te poti intrece cu adversari bine pregatiti. Golful castiga teren in Romania. Si greenuri... Pasionatii au terenurile de golf la alegere. In Bucuresti se joaca la Clubul Diplomatic

Poti schimba aerul de la birou cu cel de pe terenul de golf. Si te poti intrece cu adversari bine pregatiti. Golful castiga teren in Romania. Si greenuri...

Pasionatii au terenurile de golf la alegere. In Bucuresti se joaca la Clubul Diplomatic (6 green-uri). Pe Valea Prahovei, la Breaza, se poate combina aerul curat si peisajul inverzit cu sportul preferat la ""Lac de Verde"" (9 green-uri). Se mai poate merge la Pianu de Sus, in Judetul Alba, sau la Timisoara. Preturile... dupa buget! Cum ar spune Caragiale. In afara de Clubul Diplomatic, celelalte terenuri de golf sunt private, iar pretul unui abonament variaza in functie de numarul de membri si de facilitati. La Breaza se joaca golf pe un teren de 25 de hectare. Este cel mai mare teren din tara, dar dimensiunea unuia standard masoara intre 30-70 ha.
TEHNICA. Pentru neinitiati, un green reprezinta suprafata plata de gazon din jurul unei cupe. Iar o cupa este gaura in care trebuie sa intre bila. Maiestria consta in introducerea acesteia in cupa, din cat mai putine lovituri.
In Romania golful are deja destul de multi adepti, intre care unii chiar foarte tineri. Nu va deveni niciodata un sport popular, nu doar pentru ca este foarte scump, dar si pentru ca necesita mult timp liber. Nascut nobil, golful s-a pastrat intr-un cerc restrans, iar cei care il promoveaza au grija sa nu devina accesibil maselor. La noi, un abonament individual pe un an, la ""Lac de Verde"", variaza intre 1.000 si 5.000 de euro pe an. La Breaza se joaca golf in orice anotimp, iar membrii clubului se antreneaza deja, din ce in ce mai serios, pentru turnee.

ISTORIC. Nascut in anul 1353, in Flamandia (Belgia), golful a fost adoptat la 1766 de britanici, prin infiintarea primului club. Astazi, in Statele Unite ale Americii sunt cei mai multi jucatori - 25 de milioane. In Romania se juca golf la Bucuresti si la Sinaia, in perioada monarhiei.

Golf pentru sinistrati
Sfarsitul saptamanii trecute a fost prilej de bucurie pentru jucatorii romani: a doua editie a ""Henkel Golf Cup"", competitie desfasurata sub egida Federatiei Romane de Golf, la ""Lac de Verde"". Jucatori din tara si din strainatate au intrat in competitie pentru... produse de curatenie! Actiunea a avut caracter umanitar, premiile fiind donate familiilor afectate de inundatii. Cu un an in urma au fost donate 2,2 tone de detergent, dupa prima editie a cupei.

PREMII. Cei mai buni jucatori de golf s-au intrecut duminica trecuta pentru detergenti


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.