Nationala de polo a Romaniei a pierdut, 6-13 in fata Serbiei, in semifinalele Campionatelor Europene de la Belgrad, si va juca azi, cu incepere de la ora 19:45, pentru medaliile de bronz, cu reprezentativa Spaniei. Dupa senzationalul succes din
Nationala de polo a Romaniei a pierdut, 6-13 in fata Serbiei, in semifinalele Campionatelor Europene de la Belgrad, si va juca azi, cu incepere de la ora 19:45, pentru medaliile de bronz, cu reprezentativa Spaniei.


Dupa senzationalul succes din ""sferturi"" impotriva Italiei, elevii lui Vlad Hagiu (foto) a trebuit sa se recunoasca invinsi de mult mai titrata echipa a Serbiei, campioana mondiala en-titre.
OBOSEALA. Evolutia mai putin convingatoare din semifinale poate fi pusa in primul rand pe seama oboselii acumulate de baietii nostri. Efortul depus in meciul cu ""squadra azzura"", cand au revenit de la 6-9 , invingand dupa un meci de infarct cu 10-9, si-a pus amprenta pe jocul poloistilor nostri. Sarbii, incurajati de peste 10.000 de spectatori, au evoluat cu dezinvoltura, reusind inca din prima repriza sa ia un avantaj concludent pe tabela. Treptat, scorul a luat proportii, echipa noastra nereusind sa se opuna iuresului unor gazde dezlantuite. Pentru Romania au marcat Cosmin Radu (2), Edward Andrei (2), George Georgescu, Andrei Busila. In finala mare se vor afla fata in fata Serbia si Ungaria, care a invins in cealalta semifinala Spania cu scorul de 16-10.
SUPERIORI. Antrenorul Vlad Hagiu a spus dupa meci ca ""plavii"" au fost superiori la toate capitolele. ""Echipa mea a jucat bine, dar practic nu avea ce sa le faca puternicilor sarbi. Am resimtit oboseala acumulata, adversarii nostri au avut o zi libera, in timp ce noi a trebuit sa jucam. Vom face tot posibilul sa castigam medaliile de bronz. Am convingerea ca aceasta minunata echipa nu si-a spus inca ultimul cuvant"", a declarat antrenorul celei mai bune echipe masculine la sporturile de echipa. Declarat cel mai rapid poloist al CE, Alexandru Matei-Guiman a spus ca era foarte greu sa trecem de sarbi. ""Am jucat destul de bine, dar era aproape imposibil sa ii batem pe sarbi la ei acasa. Daca vom castiga medalia de bronz, va fi prima noastra medalie din toate timpurile. Doar antrenorul nostru si Florin Bonca mai puteau sa ia o medalie, in 1993, dar atunci au terminat pe locul 4.""
EXPERIENTA. Antrenorul Serbiei, Dejan Udovici, a declarat ca s-a temut de meciul cu Romania. ""Am incercat sa le pregatesc minutios aceasta semifinala si am reusit. Baietii mei au fost foarte motivati, mai ales ca jucam in fata propriilor suporteri. Sper sa castigam finala cu Ungaria"", a spus Udovici.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.