Un atentat cu masina-capcana, comis ieri, in apropierea Ambasadei SUA din Kabul, s-a soldat cu cel putin 16 morti, intre care sapte cetateni straini. Potrivit canalului de televiziune Al Jazeera, citat de Rompres, cel putin trei militari americani au
Un atentat cu masina-capcana, comis ieri, in apropierea Ambasadei SUA din Kabul, s-a soldat cu cel putin 16 morti, intre care sapte cetateni straini. Potrivit canalului de televiziune Al Jazeera, citat de Rompres, cel putin trei militari americani au fost ucisi. Deflagratia s-a produs pe una dintre cele mai securizate artere ale capitalei afgane, la o intersectie, la mai putin de 100 de metri de Ambasada americana. Atacul a fost revendicat de catre rebelii talibani. Acestia au inceput sa organizeze atacuri sinucigase de la sfarsitul anului trecut, in cadrul unei strategii vizand alungarea fortelor occidentale din Afganistan si destabilizarea Guvernului presedintelui Hamid Karzai, aminteste Mediafax. Un alt incident a fost provocat, tot ieri, in sudul Afganistanului, in apropiere de Kandahar, de un kamikaze care a atacat un convoi de angajati afgani si straini ai unei intreprinderi private. In urma atacului nu s-au inregistrat alte victime, in afara atentatorului sinucigas.
Cel putin 21 de rebeli talibani au fost ucisi joi in cadrul operatiunii Medusa, lansata sambata trecuta in sudul Afganistanului. In decurs de o saptamana, aproximativ 300 de rebeli au fost ucisi in aceasta campanie, care angreneaza circa 2000 de militari ai fortelor afgane si straine.(D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.