Adrian Mutu revine in centrul atentiei printr-un scandal extrasportiv, care s-ar fi petrecut saptamana trecuta, la Constanta, in timpul cantonamentului efectuat de echipa nationala inaintea meciurilor cu Bulgaria si Albania, din preliminariile Euro 2
Adrian Mutu revine in centrul atentiei printr-un scandal extrasportiv, care s-ar fi petrecut saptamana trecuta, la Constanta, in timpul cantonamentului efectuat de echipa nationala inaintea meciurilor cu Bulgaria si Albania, din preliminariile Euro 2008. Concret, Mutu este acuzat neoficial, pentru ca victima a refuzat sa faca declaratii la Politie sau in fata presei, ca l-ar fi batut pe ospatarul Gigi Grosu cu o bara metalica invelita intr-un prosop chira in camera de la Hotel Rex a jucatorului. Conform afirmatiilor facute neoficial de chelner la Politie, pe care a refuzat sa le scrie si intr-o plangere, acesta ar fi incercat sa-i faca poze lui Mutu la terasa la care lucra, martea trecuta, cand jucatorii si staff-ul Nationalei au iesit sa ia masa la Mamaia. Cei doi ar fi avut un conflict verbal, in care fotbalistul i-a cerut sa nu il mai fotografieze, iar acesta l-a facut "drogat", amintindu-i astfel de episodul din toamna lui 2004, cand a fost depistat pozitiv cu cocaina si suspendat sapte luni din activitate. Conflictul s-a incheiat la acest nivel, apoi, Gigi Grosu sustine ca ar fi fost cautat de mai multi interlopi din Constanta, care l-au anuntat ca Mutu vrea sa stinga conflictul, motiv pentru care il invita la Horel Rex sa-i ofere cadou un tricou de-al sau, iar el a acceptat, mergand in camera jucatorului, unde ar fi fost lovit de mai multe ori cu o bara metalica invelita intr-un prosop, chiar de catre atacantul legitimat la Fiorentina! "Nu s-a intamplat nimic, nu este adevarat ca l-as fi lovit. La terasa nici macar disputa verbala nu se poate numi, el a venit sa faca poze, eu i-am zis sa nu mai faca, el mi-a raspuns, iar apoi totul s-a incheiat. Apoi, era pe la hotel, i-am dat un tricou si asta a fost totul. N-a fost in camera la mine. Ca de obicei, se face din tantar armasar, asa cum se intampla cu toate cand vine vorba de mine", a spus Mutu. Atacantul Fiorentinei a sustinut ca Grosu nu avea cum sa intre in hotel, pentru ca acesta a fost inchis tuturor persoanelor care nu faceau parte din staff-ul echipei nationale pe intreaga perioada a cantonamentului. Aceasta ultima afirmatie a fost negata insa chiar de selectionerul Victor Piturca, cel care a povestit la Realitatea TV ca l-a vazut pe chelner intrand in camera lui Mutu in seara incidentului. "A fost acolo, eu eram pe hol, intram pe la baieti prin camere, si l-am vazut. A vorbit cu Adrian, cum sa-l bata? Ce, suntem in sabaticie?", a spus Piturca.
Contra, colegul de camera, nu stie nimic
Cosmin Contra, colegul de camera al lui Adrian Mutu, a negat cu vehementa existenta unui conflict. "Nu a fost absolut nimic. Am fost la masa, apoi ne-am culcat. Probabil ca e cineva care vrea sa-si faca publicitate pe seama Nationalei, dar nu s-a intamplat nimic", a spus Contra, bun prieten cu Mutu, caruia i-a luat apararea cu inversunare si atunci cand acesta a avut probleme cu drogurile. Ionut Lupescu, director general al FRF, a admis existenta conflictului de la terasa, afirmand insa ca nu a auzit schimbul de replici dintre cei doi, intrucat era destul de departe, si ca acesta nu a mai fost discutat ulterior in delegatia Romaniei. Oficialul a anuntat ca federatia nu va face nici o ancheta legata de acest incident, intrucat nu este nici o plangere oficiala. "Eu ma intreb de ce ar fi asteptat acest chelner sa treaca doua saptamani de la acest presupus incident si nu a vorbit atunci. Pe mine, daca m-ar fi batut cineva, m-as fi dus imediat la Politie, ca sa nu mai vorbim ca era toata presa acolo si ar fi putut sa se planga ziaristilor. Nu avem ce masuri sa luam. Am vorbit cu Adi Mutu si cu selectionerul Piturca si, din punctul meu de vedere, totul e clar. Putem vorbi despre sanctiuni atunci cand va exista o plangere, o actiune a autoritatilor, dar asa...", a spus Lupescu. La randul lor, politistii constanteni spun ca au citit despre acest incident in presa locala, dar ca nu exista elemente suficiente pentru a face o ancheta. "Politia a facut tot ce era posibil pentru elucidarea acestei probleme. L-am identificat pe tanarul care ar fi fost victima, l-am invitat la sediu, dar a spus ca nu doreste sa faca plangere penala. Conform Codului de Procedura Penala, fara o astfel de plangere si fara un examen medico-legal, pe care l-am sfatuit sa il faca, nu putem demara o ancheta", a spus purtatorul de cuvant al Politiei Constanta. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.