Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a incheiat saptamana in usoara crestere, cu o influenta pozitiva din partea actiunilor Transelectrica si Rompetrol, care au inregistrat castiguri semnificative si volume mari de tranzactionare. Indicele BET-C, care ref
Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a incheiat saptamana in usoara crestere, cu o influenta pozitiva din partea actiunilor Transelectrica si Rompetrol, care au inregistrat castiguri semnificative si volume mari de tranzactionare. Indicele BET-C, care reflecta trendul pietei, a inchis in urcare cu 0,24%, in timp ce actiunile lichide, urmarite de indicele BET, au consemnat o pierdere de 0,16%, transmite Mediafax. Cotatia Transelectrica a incheiat prima saptamana de tranzactionare la 25 lei pe unitate, in crestere cu 5,93% fata de ziua precedenta si cu 48,8% comparativ cu pretul din oferta publica, de 16,8 lei pe titlu. Rulajul din sedinta de ieri, de 5,86 milioane lei, a ridicat valoarea totala a tranzactiilor cu actiuni Transelectrica la 35 milioane lei (aproape 10 milioane euro), dupa patru zile de la listare. Cu peste 109 milioane de titluri Rompetrol, respectiv 0,5% din capitalul companiei, au fost realizate transferuri in valoare de 8,9 milioane lei, iar pretul a avansat cu 1,84%, la 8,3 bani pe unitate. Cotatia actiunilor societatilor de investitii (SIF), calculata cu indicele BET-FI, s-a apreciat cu 0,25% comparativ cu sedinta de joi, cand pierduse 0,52%. Lichiditatea Bursei a insumat 38,35 milioane lei (10,86 milioane euro), in crestere fata de ziua precedenta. (G.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.