Alteta Sa Radu, Principe de Hohenzollern-Veringen, a fost chemat in activitate din randul ofiterilor in rezerva, acordandu-i-se gradul de colonel. Activarea Altetei Sale ca ofiter al armatei romane este o consecinta a eforturilor depuse pe timpul cam
Alteta Sa Radu, Principe de Hohenzollern-Veringen, a fost chemat in activitate din randul ofiterilor in rezerva, acordandu-i-se gradul de colonel. Activarea Altetei Sale ca ofiter al armatei romane este o consecinta a eforturilor depuse pe timpul campaniei de integrare a Romaniei in structurile euroatlantice, in calitate de Reprezentant Special al Guvernului Romaniei pentru Integrare, Cooperare si Dezvoltare Durabila. Printul Duda este absolvent al unor prestigioase institutii de invatamant superior, precum Colegiul National de Aparare (2002), Centrul de Studii de Securitate "George C. Marshall", Germania (2003) sau programul "Senior Executive in National and International Security", in cadrul Universitatii Harvard, Kennedy School of Government, SUA (2004). Alteta Sa Radu, Principe de Hohenzollern-Veringen, va promova, in noua sa calitate de ofiter activ, cooperarea militara in cadrul structurilor euroatlantice, fiind unul din mesagerii initiativelor internationale ale tarii noastre. (D.D.)
Numiri la CSM
Consiliul Superior al Magistraturii a numit persoanele care vor face parte din conducerea aparatului tehnic administrativ al institutiei. Astfel, directorul Directiei de Resurse Umane si Organizare va fi Corina Corbu, judecator la Tribunalul Bucuresti, iar seful Serviciului Organizarea Instantelor, judecatorul Mihaela Vintila. Narcis Parvu, judecator la Tribunalul Bucuresti, a fost numit sef al Serviciului Resurse Umane Instante Judecatoresti, iar procurorul Nicolae Lupulescu va ocupa postul de director al Directiei Legislatie, Contencios, Documentare si Relatii cu Publicul. Procurorul Elena Hach va ocupa functia de sef al Serviciului Legislatie si Documentare, iar procurorul Paula Radulescu a fost numit sef al Biroului de Relatii cu Publicul. Noul purtator de cuvant va fi Cristina Lita, consilier juridic, fostul detinator al postului, procurorul Iulia Petrescu, ocupand functia de sef al Serviciului Sinteze si Pregatirea Lucrarilor Sedintelor CSM. (G.T.)
Ghid pentru magistrati
Conditiile pentru numirea si promovarea judecatorilor si procurorilor vor fi prevazute intr-un ghid care va fi elaborat pana in luna septembrie. Potrivit Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), ghidul are la baza discutiile din cadrul celor trei seminarii prevazute in Planul de Actiune si cuprinse in Programul de Twinning 2002. Cel de-al doilea seminar, organizat de CSM si Fundatia germana IRZ, in perioada 13-15 iunie, a avut ca tema "profilul magistratului". La dezbateri au participat consilierul preaderare Dieter Shlafen, experti din Franta, Spania, Germania si Italia, (membri ai institutiilor similare CSM sau fosti membri ai acestora), membri CSM, precum si judecatori si procurori din tara. In cadrul lucrarilor, expertii straini au prezentat procedurile si criteriile aplicabile in cele patru tari membre ale Uniunii Europene. (G.T.)
Cadavru recuperat de scafandri
Un barbat a fost gasit inecat miercuri seara intr-un canal al hidrocentralei din comuna clujeana Gilau, cadavrul sau fiind scos in urma interventiei unei echipe de scafandri. Se pare ca barbatul, in varsta de 40 de ani, s-a dezechilibrat in timp ce se afla pe marginea canalului hidrocentralei si a cazut in apa. La fata locului au sosit mai multe echipe de pompieri, cadavrul fiind scos insa cu ajutorul a doi specialisti de la Clubul Scafandrilor din Cluj. "Nu a fost foarte dificil pentru ca a fost o adancime mica, pana la 15 metri, am avut vizibilitate buna", a afirmat Csaba Dohat, membru al Clubului Scafandrilor Cluj. Interventia a durat mai bine de sase ore, trupul neinsufletit al barbatului fiind scos din canal si dus la morga. (Mediafax)
Scandal intre tigani
Un scandal izbucnit, miercuri seara, intre doua grupuri de tigani din comuna harghiteana Cozmeni, care s-au batut cu furci, coase si cutite, a fost aplanat de politistii de la Detasamentul de Interventie Rapida al IPJ Harghita, pana la sosirea fortelor de ordine doua persoane fiind ranite. In cartierul romilor din comuna Cozmeni a izbucnit un scandal intre doua grupuri rivale, in altercatie fiind implicate aproximativ 15 persoane. Conflictul a fost generat de consumul de bauturi alcoolice si de unele neintelegeri mai vechi existente intre tiganii de aici, iar pentru aplanarea scandalului a fost nevoie de interventia unui echipaj al DPIR. Ancheta continua, iar cei implicati in scandal vor fi sanctionati pentru tulburarea ordinii si linistii publice, urmand ca in functie de concluziile medicilor legisti sa fie luate si alte masuri in acest caz. (B.C.G.)
Tentativa de sinucidere
Un barbat in varsta de 40 de ani din Iasi a suferit numeroase fracturi, in urma cu doua zile, dupa ce a incercat sa se sinucida si a cazut in gol de la o inaltime de aproximativ 30 de metri, de pe un stalp de inalta tensiune. "A suferit numeroase fracturi, are un traumatism cranian, fractura de coloana si grave leziuni leziuni interne, dar era constient", a declarat dr. Daniela Petrea, de la Ambulanta Iasi. Potrivit politistilor, barbatul are probleme psihice si a mai avut si in urma cu doi ani o tentativa de sinucidere. Pe toata durata operatiunii de salvare, alimentarea cu curent electric a periferiei Iasului a fost sistata. (V.R.)
Mutilat in semn de protest
Un barbat dintr-o comuna din Alba si-a batut in frunte un cui de peste zece centimetri, suparat ca a fost amendat pentru tulburarea ordinii si linistii publice. Potrivit IPJ Alba, miercuri sera, dupa ce a primit ajutorul social de la Primarie, Sorin Kardos, de 34 de ani, din localitatea Unirea, s-a imbatat si si-a amintit ca in urma cu aproape doua saptamani fusese amendat de Politie pentru tulburarea ordinii publice. Barbatul s-a gandit sa protesteze fata de aplicarea acestei amenzi, astfel ca si-a batut un cui in cap. El a mers apoi la sectia Urgente a Spitalului din Ocna-Mures, unde le-a povestit medicilor ca a recurs la acest gest in semn de protest pentru ca a fost amendat. Barbatul a fost transferat la Spitalul Municipal din Aiud, unde i-a fost scos cuiul, care patrunsese aproximativ un centimetru in regiunea fruntii. Politistii sustin ca Sorin Kardos nu este la primul gest de acest fel, in urma cu mai multi ani el mai avand o alta tentativa de automutilare. (V.R.)
Rasturnati in rapa
O femeie in varsta de 74 de ani a fost grav ranita, iar alte trei persoane au suferit rani usoare, in urma cu doua seri, dupa ce autoturismul in care se aflau s-a rasturnat intr-o rapa, in apropierea comunei harghitene Frumoasa. Potrivit IPJ Harghita, un autoturism Dacia, condus de M.Z., in varsta de 50 de ani, din comuna Lunca de Sus, s-a rasturnat intr-o rapa de la marginea soselei, dupa ce soferul a pierdut controlul volanului din cauza unei defectiuni tehnice la sistemul de directie. In urma impactului o femeie din Lunca de Sus, aflata in autoturism, a fost ranita grav, fiind internata cu contuzii, fracturi, politraumatisme si un traumatism cranio-cerebral acut deschis. Alte trei persoane aflate in autoturism au fost ranite usor, suferind traumatisme si contuzii, insa fara a necesita internarea. (V.R.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.