Democratii nu sunt de acord "cu multe" puncte din legile sigurantei nationale initiate de Guvern, a declarat ieri secretarul general al PD, Vasile Blaga, care a mentionat ca isi va spune din nou punctul de vedere asupra proiectelor inainte de a le tr
Democratii nu sunt de acord "cu multe" puncte din legile sigurantei nationale initiate de Guvern, a declarat ieri secretarul general al PD, Vasile Blaga, care a mentionat ca isi va spune din nou punctul de vedere asupra proiectelor inainte de a le trimite in Parlament. "Principiile ni le-am spus sau ne-au fost cerute. Dupa ce le vom primi (proiectele de lege - n.r.), le vom aviza si le vom trimite la Parlament", a precizat Blaga, conform Mediafax. Intrebat cu ce nu este de acord PD din aceste legi, ministrul a raspuns: "Cu multe", refuzand sa dea mai multe detalii. El a admis, pe de alta parte, ca democratii sunt de acord "cu o mare parte dintre cele prezentate" in proiectele de lege. Secretarul General al Guvernului, Radu Stroe, si consilierul primului-ministru, Marius Oprea, ambii liberali, au prezentat, joi, forma finala a pachetului de legi ale securitatii Romaniei, ei afirmand ca in momentul preluarii acestuia de la Cotroceni, prevederile continute incalcau flagrant drepturile cetatenilor.
PSD cloceste propriul pachet
Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat, ieri, la Predeal, ca in acest moment presedintele Traian Basescu si premierul Calin Popescu Tariceanu practica un joc "de-a alba-neagra" cu interesul national. Liderul social-democrat a apreciat ca, in prezent, tot ce inseamna subiect de interes national a devenit subiect de disputa intre presedinte si premier. "Legile sigurantei nationale ies intr-un fel de la Traian Basescu, vin liberalii si Tariceanu cu un proiect total opus. Ataca Tariceanu cu un proiect de modificare a Constitutiei pentru o republica parlamentara, imediat vine Traian Basescu si spune ca vrea referendum pentru o republica prezindentiala. Presedintele PSD a apreciat ca, in acest moment, presedintele si premierul se afla in razboi total, transformand tara "intr-un camp de lupta plin de cadavre politice" si folosesc toate mijloacele aflate la dispozitie pentru lupta pentru putere. El a apreciat ca si cele doua pachete de legi ale sigurantei nationale propuse de Cotroceni, respectiv de Executiv, sunt tot mijloace de lupta intre Basescu si Tariceanu. In context, Geoana a spus ca principiile propunerilor similare ale PSD vor fi definitivate la sedinta Biroului Permanent de lunea viitoare, unul dintre acestea fiind sigurarea unui "control real" al serviciilor de informatii de catre Parlament. (R.P./R.A.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.