Reprezentativa de polo a Romaniei a pasit cu stangul ieri dimineata, la cea de-a 27-a editie a Campionatelor Europene, intrecere gazduita de complexul acvatic Tasmajdan din Belgrad, "tricolorii" pregatiti de Vlad Hagiu cedand in fata puternicei selec
Reprezentativa de polo a Romaniei a pasit cu stangul ieri dimineata, la cea de-a 27-a editie a Campionatelor Europene, intrecere gazduita de complexul acvatic Tasmajdan din Belgrad, "tricolorii" pregatiti de Vlad Hagiu cedand in fata puternicei selectionate a Spaniei, cu scorul de 8-11 (2-4, 2-4, 2-1, 2-2), la capatul unui meci in care ibericii au marcat de sapte ori din cele opt superioritati numerice, in vreme ce poloistii nostri au fructificat doar doua din acelasi numar de atacuri cu om in plus. Puternic motivati psihic de sensei Florentin Marinescu inaintea partidei, "tricolorii" au debutat furtunos si au condus ostilitatile in prima parte, tabela de marcaj indicand 2-1 pentru Romania in minutul 4, prin golurile marcate de George Georgescu si Florin Bonca (penalty). Din pacate, dorinta uriasa de victorie, demonstrata in apa prin mobilitatea fantastica din aparare, a fost curmata de o serie de cinci atacuri in superioritate numerica irosite copilareste de reprezentativa noastra, in vreme ce ibericii, cu uriasul Perez in mare forma, au reusit sa egaleze si sa se instaleze la carma jocului, desprinzandu-se chiar si la patru goluri in finalul reprizei a doua: scor 8-4.
Dinu Robert portarul Ungariei!
La pauza, dornic sa schimbe ceva in angrenajul echipei, Vlad Hagiu l-a trimis in poarta in locul lui Nenciu Bertini pe veteranul Dinu Robert. Si cum delegatia noastra nu are casca de portar cu numarul 13 (n.r. au fost comandate casti de la 1 la 15, ca la FINA, cu numarul 15 pentru portar, dar regulamentul LEN prevede doar 13 jucatori pe foaie !), Robi a intrat in bazin cu o casca alba, fapt sesizat imediat de observatorul LEN, Gianni Lonzi. Dupa o scurta discutie cu Hagiu, purtata chiar in fata componentilor echipei Ungariei, delegatul LEN a solicitat ca portarul nostru sa joace cu casca rosie cu numarul 13. Din fericire pentru noi, ungurii au sarit imediat in ajutorul "tricolorilor" si le-au oferit casca lor de portar, care a ajuns in cateva secunde la cerberul nostru. Trecand peste acest incident administrativ, inadmisibil pentru un Campionat European, sa revenim la partida si sa subliniem faptul ca "tricolorii" au reusit sa renasca din propria cenusa in numai cateva minute, aprinzand din nou sperantele pe banca tehnica. Cu Radu Cosmin (foto) in forma, centrul nostru reusind doua goluri superbe, dar si cu o aparare beton, in care Kadar, Edi Andrei, Musat si Busila au fost in prim-plan, sprijiniti foarte bine din poarta de Dinu Robert, Romania a inceput o cursa de urmarire si ajuns pana la 7-9. La acest scor, arbitrii ne-au refuzat o eliminare la centru, iar ibericii au plecat pe contraatac si au marit diferenta la trei goluri. La 8-10, istoria s-a repetat, iar Dinu Robert n-a mai reusit sa salveze miraculos poarta noastra, asa cum o facuse pana atunci. Astfel, intr-un final in care romanii mai puteau inscrie in ultimele secunde, dar n-au fost atenti la semnalizarea arbitrilor, trebuie sa recunoastem ca victoria Spaniei a fost meritata, jucatorii lui Aguillar fiind superiori la capitolul fizic, dar si mult mai atenti in ofensiva. De mentionat ca golurile Romaniei au fost marcate de Radu Cosmin (2), G. Georgescu, Bonca, Iosep, Andrei-Dina, Matei-Guiman si Busila (cate 1). Azi, de la ora locala 13, Romania va intalni fosta medaliata olimpica Rusia, intr-un meci care decide intrarea noastra in prima grupa valorica, in cazul unei victorii, "tricolorii" avand toate sansele sa acceada in sferturile de finala.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.