Nu sunt multi, dar au avut ceva de spusa€¦ Mai bine zis, de aratat. Hai sa-i depistam pe ""spargatorii de recorduri""! Cele mai lungi urechi apartin unui copoi Basset din Anglia, Mr Jeffries, ale carui minunate ""accesorii"" masoara 29

Nu sunt multi, dar au avut ceva de spusa€¦ Mai bine zis, de aratat. Hai sa-i depistam pe ""spargatorii de recorduri""!

Cele mai lungi urechi apartin unui copoi Basset din Anglia, Mr Jeffries, ale carui minunate ""accesorii"" masoara 29,2 cm. Un alt patruped mai special este si General W-235, un caine de armata care a doborat recordul la gasirea de droguri, reusind sa fie primul patruped cu cazuri rezolvate 100%: 220 de cautari, 220 de arestari si peste 330 de atacuri de contrabanda. In plus, a fost si cel mai mic ciobanesc german din lume. La varsta de 12 ani (octombrie 1983), ""Generalul"" a iesit la pensie. ""Country"" este cel mai bun caine saritor, reusind sa doboare recordul mondial de 9,20 m, stabilit anterior tot de el. Cel mai varstnic patruped se pare ca a locuit in Australia. Bluey, un caine de cireada, a trait aproape 20 de ani la o ferma. El s-a stins din viata in 1939.
EXTREME. Probabil ca unii din voi, mai curiosi, au aflat deja ca cel mai mic patruped a fost un terrier de Yorkshire, care masura la maturitate 63 mm inaltime si 88 mm cap-coada. Nu a trait foarte mult (doar doi ani), insa a dus o viata fericita. La coltul opus, cel mai inalt caine a fost Shamgret Danzas, cu o inaltime de 1,66 m si o greutate de 107 kg. Dar inca nu ati aflat totul. Titlul de ""cel mai greu caine si cel mai lung caine din lume"" ii revine lui Zorba, un Mastiff englez. In 1989, Zorba ajunsese la o greutate de 155 kg si o lungime de aproape 2 metri. Ehe! Ogarul Bang din Brecon Lodge, Glouchestershire (Anglia), ii intrece pe toti. La propriu! El a reusit in 1989 sa sara noua metri in lungime, in timp ce fugarea un iepure de camp. Cascadoria nu l-a ferit de neplaceri, Bang rupandu-si piciorul la aterizare. Incheiem lumea vesela a recordurilor cu Sauer, un dobermann care a reusit sa adulmece niste hoti dupa miros de la 160 km. Intamplarea s-a petrecut in Africa de Sud (Great Karroo), undeva prin anii a€™25.

Cu grade - Cei mai ""cu mot""

Titlul de ""cel mai mic caine in viata"" este disputat la ora actuala de doi patrupezi.

Unul dintre acestia este Whitney, un terrier de Yorkshire care are o inaltime de 7,6 cm si care apartine familiei Shoeburyness din Essex, Anglia. Cel de-al doilea aspirant este un Chihuahua ""pletos"", pe nume Danka Kodak Slovakia. Danka masoara 18,8 cm in lungime si este crescuta de Igor Kvetko in Slovacia. Le uram ""La mai mica!"".


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.