Seful PC, Dan Voiculescu si-a reinnoit ieri seria atacurilor la adresa presedintelui Basescu. "Presedintele Traian Basescu a fost racolat de Securitate in 1973 si a activat pana in 1989", a spus conservatorul ieri intr-o conferinta de presa, fara a a
Seful PC, Dan Voiculescu si-a reinnoit ieri seria atacurilor la adresa presedintelui Basescu. "Presedintele Traian Basescu a fost racolat de Securitate in 1973 si a activat pana in 1989", a spus conservatorul ieri intr-o conferinta de presa, fara a aduce insa nici o dovada in acest sens si fara a da detalii."Diversiunea lansata este o rusine pentru Romania, iar presedintele Traian Basescu, care a fost racolat in 1973 si care a activat pana in 1989, an in care a facut un act de mare rusine pentru calitatea sa de om, este primul responsabil", a declarat Voiculescu, facand referire la solicitarea sefului statului adresata SRI, de a desecretiza dosarele sportivilor. In opinia lui Voiculescu, "persoanele care au contribuit la crearea societatii romanesti", printre care si clericii sau sportivii, nu pot fi acuzati de politie politica, pana cand adevaratii vinovati nu sunt pedepsiti. Referindu-se la propunerea premierului Calin Popescu Tariceanu de eliminare din Legea Ticu a sintagmei de "politie politica", Dan Voiculescu a reluat declaratiile potrivit carora notiunea de "politie politica" nu trebuie confundata cu aceea de "siguranta nationala". "Inainte de 1989, printre serviciile de siguranta nationala existau doua care erau antidemocratice si care se ocupau numai si numai cu depistarea dusmanilor lui Nicolae Ceausescu si cu pedepsirea lor. Este vorba despre Directia I si Directia a VI-a", a spus presedintele PC. "Ei sunt oamenii pe care noi ii numim astazi Securitatea, ei sunt oamenii pentru care s-a declansat dosariada", a precizat liderul conservator.
Felix se crede victima Securitatii
Voiculescu nu a ratat ocazia de a se prezenta in postura de victima a regimului comunist, facand abstractie de stampila de "politie politica" pe care i-a dat-o CNSAS. "Culmea este ca de ofiterul care m-a arestat pe mine in 1982 nu vorbeste nimeni, de ofiterul care mi-a luat viza si trei ani de zile nu am putut circula si aproape a reusit sa ma bage in ancheta penala, in 1987, nu vorbeste nimeni", s-a lamentat Felix. Pe de alta parte, Voiculescu l-a facut iar pe Basescu "ipocrit". "Traian Basescu continua sa fie un presedinte ipocrit, preocupat de soarta romanilor din strainatate". "Basescu ameninta Europa si Marea Britanie ca va lua masuri de retorsiune, dovedind in continuare ca este nepriceput, ca este un om care cauta cu orice pret publicitatea si popularitate ieftina. Sa nu creada el ca se vor speria britanicii ca nu-i vor mai primi romanii la munca", a sustinut presedintele conservatorilor, referindu-se la declaratiile lui Basescu privind piata muncii din Marea Britanie. (V.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.