Cantarind numai 130 g, Thuraya SO-2510 este cel mai mic dispozitv de telefonie prin satelit din lume. Un numar limitat de aparate a fost introduse recent pe piata inainte de lansarea oficiala care va avea loc in septembrie. Produs de sud-coreeni
Cantarind numai 130 g, Thuraya SO-2510 este cel mai mic dispozitv de telefonie prin satelit din lume.

Un numar limitat de aparate a fost introduse recent pe piata inainte de lansarea oficiala care va avea loc in septembrie. Produs de sud-coreenii de la APSI, telefonul are dimensiuni ideale pentru un mobil, 118x53x18.8mm, dispune de un display cu 65.000 de culori, de un meniu foarte accesibil si de dispozitiv de navigare prin GPS cu altitudine. Transferul de date se realizeaza cu o viteza de 9.6kb/s, la fel ca in cazul modelului anterior, dar telefonul va fi dotat cu pachetul GPRS (General Packet Radio Service), permitand un trafic de 60kb/s. Pana la sfarsitul anului, telefonul nu va fi livrat cu incarcator de masina, existand posibilitatea folosirii unui incarcator 9505A din iridiu, cu unele modificari.
Functionarea noilor dispozitive este testata de alpinisti la o altitudine de 8.000 m pe Varful Cho Oyu din Himalaya, primul feedback fiind asteptat in septembrie. (Mihai Manole)


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.