Domnule presedinte (Emil Constantinescu), spuneti acum ca aceasta lege, 187 din 7 decembrie '99 privind accesul la propriul dosar si deconspirarea Securitatii ca politie politica nu e respectata si e calcata in picioare. Va dau un exemplu cum a fost
Domnule presedinte (Emil Constantinescu), spuneti acum ca aceasta lege, 187 din 7 decembrie '99 privind accesul la propriul dosar si deconspirarea Securitatii ca politie politica nu e respectata si e calcata in picioare. Va dau un exemplu cum a fost calcata in picioare din fasa, dar nu am auzit la vremea respectiva sa fie mare tam-tam facut pe aceasta poveste. La Articolul 8 din lege, alineatul tot 8, scrie asa: "Calitatea de membru al Colegiului Consiliului nu poate fi acordata persoanelor care au facut sau fac parte din partide politice". Subliniez: "au facut sau fac parte din partide politice". La vremea respectiva, sa ne aducem aminte, in primul colegiu al CNSAS au facut parte din acel colegiu si domnii Plesu, membru al Partidului Comunist Roman, inainte de 1989, si domnul Dinescu, de asemenea, membru al PCR, inainte de 1989. Nu a strigat nimeni, la vremea respectiva: "se incalca legea". Eu nu pun in discutie numele celor(...) puteau sa fie Popescu si Georgescu. Important este ca nimeni nu a strigat atunci: "stati, domnule, ca legea zice ca nu puteau sa faca parte, dar, uite, de ce fac parte?"


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.