Dupa ce a fost fortat sa demisioneze din functia de secretar de stat in Ministerul Economiei si Comertului, Ionel Mantog, presedintele PD Gorj, a fost numit director economic al Societatii Nationale a Lignitului Oltenia (SNLO). Anuntul de num
Dupa ce a fost fortat sa demisioneze din functia
de secretar de stat in
Ministerul Economiei si Comertului, Ionel Mantog, presedintele PD Gorj, a fost numit director economic al Societatii Nationale a
Lignitului Oltenia (SNLO).


Anuntul de numire a fost facut de secretarul de stat Cosmin Popescu, succesorul lui Mantog in functie la MEC. Acesta a precizat ca postul respectiv a fost infiintat, alaturi de alte doua, prin restructurarea functiilor de conducere din SNLO.
Cosmin Popescu, secretar general al PD Gorj, a preluat functia de secretar de stat in MEC dupa ce Ionel Mantog, presedinte al PD Gorj, a demisionat in luna iunie. Demisia lui Mantog a survenit in urma izbucnirii scandalului legat de tranzactiile cu energie electrica de la complexurile energetice de la Turceni si Rovinari. De la cele doua complexe energetice a fost vanduta energie electrica sub costul de productie al unui megawatt, prejudiciul adus prin astfel de contracte paguboase fiind de ordinul zecilor de miliarde de lei.
ANTECEDENTE. Mantog a fost implicat si in alte scandaluri. Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie (DNA) au declansat, la 28 martie, urmarirea penala impotriva lui Mantog, cercetat pentru ca ar fi achizitionat la preturi derizorii locuintele persoanelor care urmau sa fie stramutate din cauza unor lucrari miniere din zona Targu-Jiu. In schimbul gospodariilor, unitatile miniere ar fi construit noilor proprietari vile de lux in cartierul Primaverii, de la marginea municipiului Targu-Jiu. Popescu intentioneaza sa-i dea o paine lui Mantog si in cadrul MEC. El a anuntat, la inceputul lunii august, ca va apela la sfaturile lui Mantog si ca doreste ca acesta sa-i devina consilier personal. ""Nu am semnat si nici nu voi semna decizia prin care Ionel Mantog sa devina consilierul personal al secretarului de stat Popescu, care a fost demis vineri si repus ieri (miercuri - n.r.) in functie"", a declarat Codrut Seres, ministrul Economiei.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.