Ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Radu Berceanu, a declarat, ieri, la Craiova, ca nu il impresioneaza protestul sinistratilor din localitatea doljeana Rast pentru ca a avut de-a face cu mineri care "erau de 20 de ori mai multi
Ministrul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, Radu Berceanu, a declarat, ieri, la Craiova, ca nu il impresioneaza protestul sinistratilor din localitatea doljeana Rast pentru ca a avut de-a face cu mineri care "erau de 20 de ori mai multi si de 30 de ori mai rai". "Am vazut ca sunt hotarati sa blocheze drumul cu busteni. Am avut mineri care erau de 20 de ori mai multi si de 30 de ori mai rai. Nu ma impresioneaza deloc. Daca ei cred ca vor rezolva problema iesind cu bustenii in drum, se inseala", a afirmat Berceanu, citat de Mediafax. Ministrul considera ca in jurul Agentiei Nationale pentru Locuinte (ANL) s-a creat un fals scandal, lasandu-se impresia ca aceasta trebuie sa se ocupe de reconstructia tuturor caselor la Rast. "Trebuie sa lasam deoparte problema ideologico-politica si sa ne ocupam fiecare de treaba pe care o are de facut. Toti factorii implicati trebuie sa se ocupe de partea care le revine si sa nu mai aplicam dictonul oltenesc <<sa moara si capra vecinului>> si sa mai spunem din cand in cand si <<sa traiasca si capra vecinului>>. Se incearca crearea impresiei ca ANL trebuie sa faca totul", a mai spus Radu Berceanu. El a atacat conducerea executiva a Consiliului Judetean Dolj, afirmand ca la licitatia organizata pentru realizarea drumurilor din Rast au fost firme care au castigat pentru ca "au relatii". "23 de kilometri de drum nu sunt usor de facut. Noi am dat deja 168 de miliarde cam de foarte mult timp. La licitatie au venit tot felul de firme care mai au si alte lucrari in executie. Unele au renuntat la lucrarile pe care le au pentru a se ocupa de Rast, iar altele nu si doar se fac ca lucreaza. Alti constructori sunt niste constructori mareti de care nu a auzit nimeni, care au relatii si care au castigat la licitatia de imprejurari si care nu au cu ce si nu sunt in stare", a mai spus ministrul. Berceanu l-a acuzat pe primarul PSD din Rast, Iulian Silisteanu, ca nu a pus la dispozitia constructorilor amplasamentele. "MTCT are 1300 de miliarde pentru reconstructia din calamitati, iar Ministerul Administratiei si Internelor mai are alte cateva sute de miliarde. Deci bani sunt suficienti. Lipseste insa organizarea. Primarul din Rast nu a pus nici la aceasta data la dispozitia constructorilor amplasamentele". Berceanu s-a deplasat, joi dupa-amiaza, la Rast, impreuna cu prefectul de Dolj Nicolae Giugea, pentru a vedea la fata locului stadiul lucrarilor.Peste 100 de sinistrati din Rast (Dolj) au protestat, trei zile consecutiv, blocand DN55A Calafat-Bechet, in fata Primariei, nemultumiti de intarzierile la reconstructia caselor. Ministrul secretar de stat in MTCT, Ioan Andreica, a declarat, miercuri, la Craiova, ca firmele de constructii contractate de ANL pentru reconstructia a 30 de case in Rast lucreaza "in ilegalitate".
Potrivit acestuia, situatia este urmare a faptului ca Primaria Rast nu a eliberat autorizatiile de constructie si nici un document care sa ateste proprietatea asupra terenului pe care au fost incepute lucrarile. Andreica a spus ca un prim lot urma sa cuprinda 80 de case, insa pana acum a fost inceputa constructia a doar 30 de case, pentru ca pentru celelalte primaria nu a dat terenuri. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.